На Донеччині бойовики ракетою знищили автомобіль з гуманітарною допомогою

На Донеччині бойовики ракетою знищили автомобіль з гуманітарною допомогою

На Донеччині бойовики ракетою знищили автомобіль з гуманітарною допомогою

Фото: facebook.com/alpavlyuk

Волонтери внаслідок обстрілу не постраждали.

Поблизу населеного пункту Опитне Донецької області внаслідок обстрілу з боку бойовиків було знищено автомобіль волонтерів з гуманітарною допомогою.

Це сталося у п'ятницю, 4 травня, о 16:20. Автомобіль належав громадській організації “Християнська служба порятунку”, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

;

Волонтери організації автомобілем "Nissan Terrano" їхали з Авдіївки до Опитного,  везли гуманітарну допомогу місцевим мешканцям та військовослужбовцям. На шляху до Авдіївки автомобіль зупинився для розвантаження гуманітарки.

Перебуваючи на відстані близько 10 метрів від машини, водій та пасажири почули шипіння та побачили імовірно ракету, яка летіла з боку позицій бойовиків, імовірно з боку колишнього терміналу Донецького аеропорту. Цивільний автомобіль разом з майном був знищений.

Цивільних осіб військовим автомобілем було евакуйовано до Авдіївки. Волонтери “Християнської служби порятунку” не постраждали.

Волонтер організації Олександр Павлюк зазначив, що внаслідок знищення автомобіля їхня гуманітарна робота паралізована.

Нагадаємо, помічник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер закликала міжнародне співтовариство вжити заходів для поліпшення гуманітарної ситуації в окупованих регіонах на сході України. Представник ООН розповіла про важку гуманітарну ситуацію, в якій опинилися 4,4 млн постраждалих від конфлікту жителів східних районів України. Приблизно 3,4 млн з них потребують допомоги і захисту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація