На Донеччині до 10 років засудили росіянина, який воював на боці терористів "ДНР"

На Донеччині до 10 років засудили росіянина, який воював на боці терористів "ДНР"

Фото: Reuters

Чоловік почав воювати на боці терористів через безгрошів'я.

У Маріуполі до 10 років позбавлення волі засудили громадянина Росії, який брав участь у бойових діях на Донбасі у якості найманця на боці бойовиків.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області. 

Зазначається, що колишній військовослужбовець РФ, уродженець Свердловської області у лютому 2017 року приїхав у Донецьку область для участі у бойових діях проти ЗСУ на боці терористів "ДНР". Причиною такого рішення стало безгрошів'я. 

"Оминаючи контрольні пункти в’їзду-виїзду, які контролюються Україною, росіянин незаконно перетнув державний кордон України та приїхав до Донецька, де одразу прибув до військкомату "ДНР". Його зарахували до "5-ї Окремої мотострілецької бригади "Оплот" Міністерства оборони "ДНР" на посаду стрілка та видали вогнепальну зброю і боєприпаси. Найманець підписав контракт, у якому було узгоджено грошову виплату за службу на бойовиків. З лютого по березень 2017 року чоловік брав участь у збройному протистоянні із ЗСУ на стороні "ДНР", - йдеться у повідомленні. 

Найманця затримали зі зброєю у квітні 2017 року українські військовослужбовці. Його передали до правоохоронних органів. Орджонікідзевський районний суд Маріуполя визнав чоловіка винним у участі в терористичній організації, незаконному поводженні зі зброєю та незаконному перетині державного кордону України. 

Нагадаємо, у Києві на вулиці Кирило-Мефодіївській затримали людей, близьких до режиму глави Чечні Рамзана Кадирова

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація