На Донеччині розгортають місця прийому тисяч жителів Авдіївки

На Донеччині розгортають місця прийому тисяч жителів Авдіївки

Фото: УНІАН

За один раз з населеного пункту можуть вивезти до 2 тисяч осіб.

Глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський розпорядився терміново виділити додаткові кошти із обласного бюджету для Авдіївки в рамках оголошення надзвичайного стану у місті.

Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Організували чітку взаємодію Координаційного штабу із головами міст та райдержадміністрацій області. На випадок необхідності, відпрацювали алгоритм доставки хворих до суміжних населених пунктів. А також алгоритм надання швидких допомог та автотранспорту у випадку евакуації населення", - написав він.

Також, додав глава ВЦА, у містах області розгортаються місця прийому жителів Авдіївки, а також дітей у дитячих закладах області.

"Станом на зараз, одноразово можемо вивозити з міста до 2 тисяч осіб", - зауважив він.

Згодом Жебрівський додав, що впродовж дня із міста можуть евакуювати до 8 тисяч осіб.

"Міста області, станом на зараз, готові прийняти до 9 тис осіб. У дитячих закладах області готові в будь-який момент прийняти понад тисячу дітей", - розповів очільник області.

Також він зауважив, що на під'їзді до міста - близько 10 тонн продуктів харчування. Військові надали додаткові польові кухні. На 8:00 в Авдіївці встановлені та підготовлені до роботи додаткові пункти для видачі гарячого харчування і гарячої води мешканцям міста. Міжнародний Карітас встановлює додаткові намети для обігріву людей.

Нині в Авдіївці мешкає близько 16 тисяч людей. 

За 29 і 30 січня внаслідок ескалації конфлікту на Донбасі загинули восьмеро українських військових. Ще 26 отримали поранення. Російські ЗМІ повідомляють про загибель одного із ватажків угруповання "Восток".

30 січня бойовики перебили останню лінію постачання, яка живила енергією Авдіївський коксохімічний завод. Завдяки підприємству місто отримувало тепло, воду і електрику. У місті було оголошено надзвичайний стан. ДСНС терміново перекинула до Авдіївки додаткові технічні засоби: потужні генератори, теплові гармати, великі намети, буржуйки, кухні, воду, продукти харчування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація