На Харківщині СБУ затримала бойовика "ЛНР"

На Харківщині СБУ затримала бойовика "ЛНР"

Фото: УНІАН

Чоловік приєднався до терористів після звільнення з виправної колонії, де перебував за умисне вбивство.

У Харківській області правоохоронці затримали жителя міста Чугуєва, який воював на боці терористичної організації "Луганська народна республіка", повідомляє прес-центр СБУ.

Як повідомляється, чоловік від 2008 року відбував покарання за умисне вбивство на території Луганської області. У 2014 після свого "умовно-дострокового звільнення" він приєднався до терористів. Чоловік брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції, перебуваючи у складі незаконного збройного формування так званої "Брянки СССР" "милиции ЛНР". У цей час бойовик отримав поранення, після чого вирішив повернутися на Харківщину.

Зловмисник переховувався в своєму помешканні в Чугуєві, де оперативники спецслужби і затримали його. Під час обшуку в чоловіка знайшли три бойові гранати РГД-5, які вже передані на експертизу.

Наразі, зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації дій зловмисника за ст. 110 та 260 Кримінального кодексу України, тобто як посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань.

Нагадаємо, що у Харківській області зафіксований найвищий рівень нетерпимості до переселенців, що є наслідком реалізації рішень органів місцевого самоврядування. Тим часом у Київській і Львівській областях до них ставляться найкраще. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація