На Луганщині бойовики окупували "сіре" селище та посилають місцевих "у розвідку"

На Луганщині бойовики окупували "сіре" селище та посилають місцевих "у розвідку"

Українські солдати змушені лише спостерігати за діями російських найманців.

У сірій зоні на Луганщині бойовики облаштували свої позиції просто серед села Новоолександрівка. Вогневі точки тепер ховаються в покинутих будинках мирних жителів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Місцеве населення використовує цю стежку для того, щоби приходити на наш бік купувати продукти. Цілком імовірно, що мають завдання відслідковувати розташування наших військ", - каже військовослужбовець ЗСУ Станислав Качинский. Жителів села, які без світла та води лишилися жити поміж двох сторін конфлікту, солдати вважають зомбованими пропагандою Кремля. "Противник заходить у сіру зону і відкриває вогонь з житлових будинків, використовує його, як прикриття", - констатує офіцер прес-служби підрозділу ЗСУ Володимир Фітьо. Однак навіть таке підставляння себе під можливий удар у відповідь місцевим жителям байдуже.

Найбільше ж українським бійцям дошкуляють ворожі снайпери. На цій ділянці фронту вони працюють кількома групами одночасно і за почерком аж ніяк не схожі на тутешніх. "За вчорашній день працювали три снайпери з різних точок. Це не перший раз, ще раніше, як ми сюди заїхали, були завезені на той бік з різних розвідшкіл снайпери, то вони вчилися на нас", - каже військовий ЗСУ з позивним "Ромбик". Одразу над окупованим селом бойовики вздовж гори будують укріплений район. Ці позиції добре видно у бінокль, а ворог навіть не ховається, копаючи нові шанці, бо знає, що в українських бійців наказ дотримуватися тиші, тому по них ніхто не стрілятиме. "Вони користуються цим моментом, а ми тільки спостерігаємо", - визнає боєць на псевдо "Метеор".

Кореспондент ТСН Руслан Ярмолюк

На Луганщині бойовики облаштували свої позиції посеред села біля будинків мирних жителів

На Луганщині бойовики облаштували свої позиції посеред села біля будинків мирних жителів

Повʼязані теми:

Наступна публікація