На Луганщині готуються до розведення сил: як до відведення ставляться у "Золотому"

На Луганщині готуються до розведення сил: як до відведення ставляться у "Золотому"

Фото: скриншот з відео

Про відведення було домовлено ще у 2016 році.

Наступним кроком щодо розведення сил після Станиці Луганської стануть населені пункти Золоте та Петрівське. Про це було домовлено ще у 2016 році. Про те, чим живе Золоте, де може відбутися розведення, у сюжеті ТСН.19:30.

На контрольно-пропускному пункті "Золоте-4" - загородження, прикордонники, заміновані поля поруч, аби ніхто не проліз. З окупованої території до України не пускають, але можна проїхати в саме Золоте -4. У містечку навіть вдень людей практично не зустріти. Те, це не безлюдний населений пункт, а територія України, нагадує синьо-жовтий прапор.

У Мінську три роки тому назва цього населеного пункту вже фігурувала. У вересні підписали рамкову угоду, згідно якої військові виходять із Станиці Луганської, Петрівського та Золотого

У Станиці Луганській відбувалися акції протесту: місцеві просили військових не йти. З Петровьского українські військові виїжджали із технікою та гаслами "Слава Україні". У Золотому обурювалися самі військові і переконували, що залишатися цю позицію не можна. На розведення в Мінську дали два тижні. Процес мали контролювати представники ОБСЄ, але спостерігачі вийшли з заявою, що не можуть.

У Станиці Луганській тривають роботи з відновлення підірваного мосту

У Станиці Луганській тривають роботи з відновлення підірваного мосту

Утім, від Золотого-4 тоді військові все ж відійшли і повернулися лише влітку 2018 року. Тоді військові пообіцяли місцевим допомогу з медпунктом, вугіллям і спокоєм, але й обстріли поновилися

Після Станиці Луганської розведення сил може продовжитися тут, але чи підуть військові? Вони кажуть, що сюди буде легко зайти, якщо у місті не буде військових.

Жителі Золотого-4 розмов про розведення не люблять: "Не цікавлюся політико. Я простий шахтар", "Які тут перспективи. Нема нічого хорошого", "Ми живемо тут п'ять років".

Кореспондентка ТСН Наталя Нагорна.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Бій у Луганській області
Наступна публікація