"На межі екологічної катастрофи". СЦКК занепокоєний ситуацією на окупованому Донбасі

"На межі екологічної катастрофи". СЦКК занепокоєний ситуацією на окупованому Донбасі

Бойовики у Луганську. Архівне фото / Фото: Reuters

Бойовики не забезпечують безпеки ремонтних робіт на важливих об'єктах.

Злочинна бездіяльність ватажків бойовиків на Донбасі щодо ігнорування заявок підприємств про надання гарантій безпеки на час ремонтних робіт може призвести до аварійних ситуацій з непередбачуваними наслідками. Про це заявляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації.

"Термінового реагування потребує ситуація, що склалася на об’єктах шламонакопичувача 3-ї черги промислових відходів коксохімічного виробництва ТОВ НПО “Інкор і Ко” (розташоване поблизу населеного пункту Новгородське, Донецька область). Велика кількість опадів та сезонні коливання температури потребують негайного проведення робіт з обслуговування та поточного ремонту об’єктів шламонакопичувача", - йдеться у заяві.

Зазначається, що СЦКК та представниками аварійно-рятувальної служби зазначеного фенольного виробництва скоординовано необхідний порядок дій щодо проведення обслуговування та ремонту визначених об’єктів. Проте, проведення робіт неможливе, оскільки, до цього часу гарантії безпеки з боку ОРДО відсутні.

"Українська сторона СЦКК наголошує, що подібні дії (бездіяльність) ватажків ОРДО можуть призвести до екологічної катастрофи на Донбасі, наслідки якої відчують на собі всі мешканці по обидві сторони лінії розмежування", - наголошує українська сторона СЦКК.
Нагадаємо, біля підконтрольної бойовикам "ДНР" Ясинуватої терористи обстріляли групу із п'яти спостерігачів СММ ОБСЄ

Повʼязані теми:

Наступна публікація