На окупованій частині Донбасу вибухнула вантажівка з контрабандною зброєю. Зведення штабу АТО

На окупованій частині Донбасу вибухнула вантажівка з контрабандною зброєю. Зведення штабу АТО

Фото: УНІАН

Українські військові непричетні до підриву нелегального вантажу.

Бойовики протягом 19 серпня використали для обстрілу позицій ЗСУ міномети різних калібрів, гранатомети, а також танк. Про це йдеться у традиційному вечірньому зведенні прес-центру штабу АТО.

"Свято Преображення Господнього, яке відзначає сьогодні увесь християнський світ, не зупинило агресію російсько-окупаційних угруповань. З опівночі бойовики і далі продовжували обстріли наших позицій, отримуючи жорстку вогневу відповідь", - констатують військові.

Спостерігачі ОБСЄ повідомили, скільки цивільних загинуло в зоні АТО за липень

Спостерігачі ОБСЄ повідомили, скільки цивільних загинуло в зоні АТО за липень

Під ворожим вогнем опинилися околиці Авдіївки, Пісків, Зайцеве та Новолуганське в донецькому секторі АТО. На південь від нього під удар мінометів потрапили позиції ЗСУ поблизу Павлополя і Старогнатівки. На луганському напрямку активність бойовиків була сконцентрована поблизу Кримського – там один із оборонців України дістав поранення.

"Варто відзначити, що за нашими оперативними даними на територіях тимчасово не підконтрольних українській владі бойовики все частіше займаються контрабандою не облікованої зброї. Так, в ході перевірки російськими кураторами 11 окремого мотострілецького полку, який знаходиться у Донецьку, внаслідок самозаймання вибухнув вантажний автомобіль. У ньому знаходилась незареєстрована зброя та боєприпаси. Щоб уникнути відповідальності, командуванню 1 армійського корпусу ЗС РФ доповіли про застосування силами АТО підривних зарядів з використанням безпілотного літального апарату. Це лише один факт виявлення контрабандних боєприпасів в руках представників незаконних збройних формувань. Куди потрапляє весь чорний арсенал бойовиків можна тільки здогадуватись", - наголошують у штабі українських військових.

Повʼязані теми:

Наступна публікація