На окупованому Донбасі почастішали випадки торгівлі людьми й рабства

На окупованому Донбасі почастішали випадки торгівлі людьми й рабства

На окупованому Донбасі почастішали випадки торгівлі людьми й рабства

Жертв торгівлі людьми можуть вивозити до Росії.

На окупованих територіях Луганської та Донецької областей, де вже три роки триває війна, почастішали випадки торгівлі людьми, а також рабства. Нині Україна не може контролювати 400 кілометрів кордону з Росією, звідки завозиться зброя, боєприпаси, а також через цю неконтрольовану ділянку кордону переміщаються жертви та злочинці торгівлі людьми.

Про це під час відкритих дебатів Ради безпеки ООН в Нью-Йорку на тему "Торгівля людьми в умовах конфліктів: примусова праця, рабство та інші  аналогічні практики" заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця. У дебатах взяли участь понад 70 делегацій країн світу.

"Три роки російської агресії проти України призвели до збільшення ризиків, пов'язаних з торгівлею людьми в Україні. Ми також бачимо численні випадки торгівлі людьми та примусової праці і навіть рабства в окремих районах Донецької і Луганської областей, які перебувають поза контролем українського уряду", - наголосив Кислиця.

Він підкреслив, що Україна підтримує міжнародні зусилля, спрямовані на протидію й попередження повного спектру порушень прав людини і зловживань в умовах збройних конфліктів і в постконфліктних ситуаціях. Україна виступає за викорінення торгівлі людьми, і боротьба проти цього явища є серед пріоритетів діяльності українського уряду в галузі прав людини.

Кислиця звернув увагу на те, що Росія межує з окупованим Донбасом, тож із РФ через неконтрольований Україною кордон відбуваються постачання зброї, боєприпасів.

"Крім цього, Росія є єдиною державою-членом Ради Європи, яка не ратифікувала Конвенцію Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми," – нагадав Кислиця.

Раніше в ООН оприлюднили жахливу статистику щодо загиблих за час проведення АТО.

Повʼязані теми:

Наступна публікація