На Південному фронті військові у проміжках між боями укріплюють та утеплюють бліндажі

Дата публікації
Перегляди
2277
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
На Південному фронті військові у проміжках між боями укріплюють та утеплюють бліндажі

Бойові будні військових показали журналісти ТСН.

На Південному фронті військові в проміжках між боями укріплюють та утеплюють бліндажі, йдеться в ТСН.

Окупанти ствольною та реактивною артилерією безупинно накривають ледь не цілі квадрати поблизу лінії зіткнення на Південному напрямку. Наші армійці стійко витримують вогневий вал і, звісно, щедро накидають недругові у відповідь, а  ще під розриви снарядів готують собі позиції до зими і просто на бойовому чергуванні зустрічають день народження побратимів. 

Зараз танкісти на передовій утеплюються і укріплюються. Бліндаж в процесі будівництва, та за тиждень можна повноцінно заїжджати. “Робимо нормальне собі житло, однокімнатну чи двокімнатну таку маленьку квартиру. Воно планується на 6 осіб”,- сміється боєць.

На поверхні ж хлопці заготовляють дрова, риють капоніри для танків, маскують їх. Кажуть, що роблять собі комфорт, аби не відволікатися від основної роботи. “Солдат повинен спокійно займатися своєю роботою - знищувати противника”, - переконує “Вітер”.

Та поки будівництво триває, доводиться і мчати до лінії фронту на знищення ворога. Фронт, який тут зовсім поруч, щохвилини гуркотить артилерійськими розривами. “Приходи від “товаришів”-під***сів, вони нас дуже “люблять”, пригощають нас такими речами “гарними”. Десь кілька метрів попробивало, покромсало, підпалило, погасили, поїхали”, - показують пробиту броню бійці.

Після відпрацювання по цілях українські танкісти витискають з машини останні сили, аби не потрапити під вогонь у відповідь. “Я максимально їду, скільки можу, бо треба тікати швидко. Буває, що треба десь з’їхати, буває в якусь яму залечу, хлопці потім на мене кричать, що ти тихіше їдь, бо точно нас погубиш, таке буває, що зробиш”, - каже механік "Козеня".

Після повернення хлопці хоча б матимуть час привітати свого командира з 25-річчям. Дмитро Дозірчий - командир роти, герой України. Це для нього вже котрий день народження - не вдома. “Від 15-го року всі дні народження, ні одного я вдома не був, це переважно - академія, полігони, ООС, і  вже тут. Батьки тільки телефонують: “Будеш?”- “Ні, не буду”. “Ну, добре”, там посилка”, - розповідає Дмитро.

Бенкетів не планується, все після війни. “Тут ми не святкуємо, тут кожен день ми виконуємо свої бойові завдання, які стоять перед підрозділом. Несвятковий настрій, переможемо і тоді будемо святкувати і перемогу, і всі наші досягнення”, - каже командир.

Читайте також:

ЗСУ "мінуснули" два десятки ворожої техніки на Херсонщині та знищили склад з боєприпасами на Луганщині

Чи справді окупанти втечуть з Херсона: військовий експерт розповів, що відбувається у місті

Який арсенал високоточної зброї залишився у РФ: оцінка аналітиків

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація