"На полі бою в Україні вирішується доля мільйонів людей": Зеленський повідомив, скільки міст і сіл уже звільнено

"На полі бою в Україні вирішується доля мільйонів людей": Зеленський повідомив, скільки міст і сіл уже звільнено

Фото: Associated Press

Президент підкреслив, що це війна на виживання. Сотні наших міст і сіл просто спалені вщент через російські удари.

Росія 24 лютого розпочала проти України тотальну війну. І це війна на виживання. Сотні наших міст і сіл просто спалені вщент через російські удари. 

1888 населених пунктів ЗСУ уже вдалося звільнити від окупації. Але ще майже стільки ж українських міст і сіл залишаються в окупації. А це означає, що зараз на полі бою в Україні вирішується доля мільйонів людей. Мільйонів, які можуть бути врятовані. 

Про це заявив президент України Володимир Зеленський 7 грудня, звернувшись до представників Фундації захисту прав людини ім. Роберта Кеннеді, яка за час своєї діяльності реалізувала проєкти у сфері захисту прав жертв геноциду та злочинів проти людяності.

"Ми не маємо права полишити жодну нашу людину в російській окупації. І в російських фільтраційних таборах, де вже зникли безвісти тисячі. І на російській території, куди були силою депортовані сотні тисяч українців. Ми можемо їх звільнити. Ось у чому наша надія. Ось що означає ваша підтримка. Це не про політику – це про життя", – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, українські військові, які щодня дають відсіч російським окупантам на передовій,  зараз потребують теплого одягу та засобів обігріву.

Мапа боїв на 7 грудня: під Бахмутом справжнє пекло

Мапа боїв на 7 грудня: під Бахмутом справжнє пекло

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація