Напружена ситуація у зоні АТО: бойовики 27 разів обстріляли українських військових

Напружена ситуація у зоні АТО: бойовики 27 разів обстріляли українських військових

Фото: Reuters

Загострення спостерігається на усіх напрямках уздовж лінії розмежування.

У неділю, 7 травня, ситуація у зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою: бойовики 27 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО станом на 18.00.

На Донецькому напрямку сепаратисти з артилерії калібру 122-мм, озброєння БМП, мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів та кулеметів великих калібрів обстріляли позиції українських військ поруч Троїцького.

З мінометів калібру 82-мм бойовики гатили поблизу Опитного та Верхньоторецького, а з озброєння БМП, мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів - по опорних пунктах неподалік Луганського.

З 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів російсько-терористичні війська обстріляли позиції ЗСУ під Авдіївкою. З гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів вели вогонь по Зайцевому, з великокаліберних кулеметів – по Верхньоторецькому. По опорних пунктах під Невельським бойовики вдарили з зенітної установки ЗУ-23-2 та автоматичних гранатометів.

На Приморському напрямку гаряче було поруч Водяного – тут бойовики вели вогонь з протитанкових ракетних комплексів, мінометів калібру 82-мм, озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів.

З 82-міліметрових мінометів, гранатометів та кулеметів великих калібрів бойовики обстріляли позиції ЗСУ поруч Красногорівки. По позиціях морських піхотинців поблизу Широкиного сепаратисти стріляли з озброєння БМП, а під Павлополем – з озброєння БТРів.

По позиціях морських піхотинців поруч Лебединського бойовики гатили з великокаліберних кулеметів. Українських військових поруч із Новоселівкою Другою обстріляли з кулеметів великих калібрів, а у Гнутовому – зі стрілецької зброї.

На Луганському напрямку бойовики вели вогонь зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів по позиціях ЗСУ поруч Кримського та Новозванівки.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики на Донбасі 45 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських військових. П'ять військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення. 

Упродовж двох днів від обстрілами бойовиків поранено 8 українських бійців

Упродовж двох днів від обстрілами бойовиків поранено 8 українських бійців

Повʼязані теми:

Наступна публікація