Україна не має змоги виплачувати пенсії на території ОРДЛО – МінТОТ

Україна не має змоги виплачувати пенсії на території ОРДЛО – МінТОТ

Фото: Associated Press

Там наголошують, що на окупованих територіях не працюють банки і неможливо забезпечити безпеку.

Міністр з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш заявив, що Україна не має змоги виплачувати пенсії на окупованому Донбасі.

Про це він розповів в інтерв’ю "Радіо Донбас.Реалії".

"Це неможливо. Банків немає. Банки відновити неможливо. Безпека не може бути забезпечена. Вимоги щодо протидії відмиванню грошей забезпечити неможливо. Тому є тільки одна схема. Як і зараз, отримувати пенсію на картки, видані Ощадбанком України", – заявив Черниш.

За його словами, важливим також є і питання сплати податків на окупованих територіях.

"Пенсійний фонд не просто наповнюється з повітря. Ви ж знаєте, що "віджали" підприємства, які до останнього моменту ще й платили податки ... Підприємства, які там працювали, до останнього дня платили податки в бюджет України", – підкреслив міністр.

Нагадаємо, Управління Верховного комісара ООН з прав людини відзначає, що український уряд неналежним чином здійснює виплату пенсій жителям окупованих територій Донецької та Луганської областей, зокрема і внутрішньо переміщеним особам. Управління зазначає, що незважаючи на три рішення Верховного Суду, ухвалені за останні шість місяців, якими зобов'язано відновити права на пенсії та соціальні виплати, уряд продовжує прив'язувати отримання пенсій до реєстрації в якості ВПО.

Урядовці запровадять механізм індексації пенсій

Урядовці  запровадять механізм індексації пенсій

Повʼязані теми:

Наступна публікація