"Народні республіки" не мають місця в Мінських угодах і є нелегітимними - Волкер

"Народні республіки" не мають місця в Мінських угодах і є нелегітимними - Волкер

Фото: УНІАН

Спецпредставник США звинуватив Росію у невиконанні угод.

Псевдодержавні утворення, які існують на окупованих територіях східної України, не мають місця у Мінських угодах та є нелегітимними. Росія встановлює статус-кво на цих територіях за допомогою псевдовиборів.

Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

"Замість виконання Мінських угод і руху до миру в Україні, Росія дотує корумпованих лідерів Донбасу, навчає і оснащує незаконні збройні формування, усталює статус-кво через бутафорські "вибори" і блокує дипломатичний прогрес", - написав він у Twitter.

"Так звані "народні республіки" не мають місця в Мінських угодах і є нелегітимними органами, підтримуваними російською військовою міццю, і створені Росією для управління українською територією, яку вона контролює силою", - додав спецпредставник США.

Волкер зазначив, що звинувачення Росії у невиконанні Мінських угод на адресу України є безпідставними. Насправді усе навпаки. Спецпредставник США зазначив, що Росія, зокрема, не здійснила "негайного двостороннього припинення застосування зброї", "припинення використання зброї", не припинила "використання всіх видів зброї і проведення наступальних операцій", не вивела "всі іноземні озброєні групи" та інші пункти, які були передбачені Мінськом.

За словами Волкера, США підтримують миротворчу місію в Україні під мандатом ООН, щоб прискорити реалізацію Мінських угод і виконати ці та інші зобов'язання, включно з безпековими і політичними складовими. Він додав, що "США хочуть допомогти Росії виконати обіцяне нею".

"Людям на сході України краще буде в об’єднаній мирній Україні, аніж у другорядній поліцейській державі, керованій шахраями та бандитами, яким платять з кишені російських платників податків", - написав Курт Волкер.

Нагадаємо, у неділю, 11 листопада, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей тривають незаконні вибори "глав" та "депутатів". Міжнародна спільнота та українська влада не визнають так звані вибори і закликають ігнорувати їх. Росії погрожують новими санкціями за організацію та проведення псевдовиборів.

Служба безпеки України проінформувала заради створення видимості високої явки, на "виборчих дільницях" організували пункти продажу дешевих продуктів харчування. За інформацією спецслужби, Кремль поставив завдання забезпечити явку не менше ніж 50% "виборців" до 12:00. 

Про невизнання так званих виборів в ОРДЛО заявили у Польщі, закликавши країни Євросоюзу впровадити додаткові санкції і заборонити видачу віз та заморозити активи осіб, які відповідальні за їхню організацію.

Відповідальність за війну на сході України несе Росія - Курт Волкер

Відповідальність за війну на сході України несе Росія - Курт Волкер

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація