Навіть не уявляв побачити таку руїну: військові приголомшені виглядом колись курортного Широкиного

Навіть не уявляв побачити таку руїну: військові приголомшені виглядом колись курортного Широкиного

Фото: Twitter/MFA of Ukraine

Від селища росіяни та місцеві бандити не залишили майже нічого.

Колишній курорт на Азові, селище Широкине, перетворене російськими окупантами на руїни. Там можна знімати апокаліптичні стрічки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Кинуті будинки, розкидані речі, іграшки й не зібраний урожай винограду й айви – час у цій пустці зупинився. "Я не уявляв, що місто буде таке розбите і розбомблене", - зізнається боєць, який вперше потрапив на ці приазовські позиції. Вхідна брама центрального ринку відкрита навстіж, але не для покупців, а для вітру та негоди. Колись тут місцеві продавали туристам місцеву гордість – рибу. Тепер ані місцевих, ані туристів у Широкиному немає, і повернуться вони нескоро. "Я уявив, як було до того: курортне село, здавали хатки, все було добре. І тут таке почалося", - каже боєць Ярослав.

Ворожі міномети поступово перетворюють Широкине на звалище руїн

Ворожі міномети поступово перетворюють Широкине на звалище руїн

Цьому юнакові 21, він на війні лишень перший місяць. Широкине бачив на картинках до війни, тепер  звикає потроху до обстрілів, адже не боїться тільки дурень. Однак про свій вибір не шкодує. "Мама була в шоці спочатку, кричала на мене. А потім сказала, що це мій вибір, я вже дорослий. А тато дізнався тільки півмісяця тому", - пояснив солдат.

Андрій на фронті зараз і за маму, і за тата для молодих хлопців. Він найбільш досвідчений – воює з 2014-го, пройшов пекло Луганського аеропорту і боїв за Санжарівку. "На той час це були перші такі бойові дії, до того ніхто не знав, як це відчувати усе на собі старшому, наприклад. Як це, бо кожна твоя людина – це дорога ціна заплачена", - пояснює військовослужбовець. Їм дошкуляють ворожі кулемети, снайпери і час від часу міни, однак вони незалежно від віку і колишніх професій тепер усі солдати.

Андрій на ці війні втратив близького товариша – на його могилі дав обіцянку, і тепер її виконує. "Я пообіцяв декому залишитись до кінця, поки не будуть відновлені кордони України", - пояснив він.

Кореспондент ТСН Руслан Ярмолюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація