Наєв розповів, скільки територій повернулось під український прапор за час проведення ООС

Наєв розповів, скільки територій повернулось під український прапор за час проведення ООС

Фото: Операція об'єднаних сил / Facebook

Він зазначив, що цього вдалось досягти без порушення Мінських домовленостей.

Від початку проведення Операції Об'єднаних сил на сході України ЗСУ взяли під контроль 15 квадратних кілометрів української території.

Про це повідомив командувач об'єднаних сил Сергій Наєв, передає Інтерфакс.

За його словами, під час стабілізаційних дій з початку проведення операції Україні вдалося забезпечити і підтримувати повний контроль над лінією дотику, належний рівень безпеки і стабільності в усіх районах. "Обладнання лінії забезпечення на Волноваському, Горлівському, Сєвєродонецькому і Світлодарську напрямках дозволило взяти під контроль близько 15 кв км української території. Це з урахуванням населених пунктів ", - сказав командувач ООС. 

Він уточнив, що під український прапор були повернуті населені пункти Південне, що на Донеччині та Золоте-4 Луганської області. "Там почалася нормалізація життя людей, повернення їх в українське правове поле і захист їх законних прав", - зазначив Наєв.

Командувач наголосив, що всі ці процеси відбувалися без порушення Мінських домовленостей.

Він нагадав, що українські військові дотримуються домовленостей про припинення вогню від 1 липня. "Вони лише відповідають на провокації російських окупаційних військ, які відверто нехтують цими домовленостями", - сказав командувач.

Нагадаємо, усі чотири роки війни влада була безсилою перед потоком контрабанди через Золоте-4. Це був контрабандний рай торгівлі з окупантом. Сьогодні вже перекрито всі шляхи до населеного пункту Золоте-4. Аби повернути Золоте під український прапор без жертв, знадобився тактичний маневр. Українські захисники поступово, наче обіймами, оточували селище.

Містечко Золоте-4 на Луганщині відтепер повністю контролюється українською владою

Містечко Золоте-4 на Луганщині відтепер повністю контролюється українською владою

Повʼязані теми:

Наступна публікація