Некомплект 50%. На Донбасі військові РФ масово розривають контракти на службу - розвідка

Некомплект 50%. На Донбасі військові РФ масово розривають контракти на службу - розвідка

Фото: Reuters

Командування російської армії намагається прискорити укомплектування підрозділів.

На Донбасі найманці масово достроково розривають контракти на проходження військової служби.

Про це повідомили у прес-центрі ГУ розвідки Міноборони України.

"У 3 окремій мотострілецькій бригаді (Горлівка) 1 АК та у 7 окремій мотострілецькій бригаді (Брянка) 2 АК на окремих напрямках укомплектованість мотострілецьких рот складає менше 50%. У зв'язку з цим передові позиції, як правило, посилюються особовим складом з артилерійських, інженерних та підрозділів матеріально-технічного забезпечення, який не пройшов відповідну підготовку", - йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, це призводить до небойових втрат та дезертирства.

"Керівництвом ЗС РФ у наказовому порядку вимагається від командувачів військових округів прискорити формування і відправку команд сержантського та рядового складу для комплектування російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей", - додали розвідники.

Своєю чергою, зазначили українські військові, через дострокове розірвання контрактів спостерігається суттєве зростання фізичного навантаження на особовий склад, що призводить до психічних розладів у бойовиків.

Нагадаємо, на окупованій Луганщині бойовик через психічний розлад обстріляв мирних мешканців. Унаслідок обстрілу двоє цивільних осіб були поранені.

Повʼязані теми:

Наступна публікація