Неподалік Волновахи оголосили режим НС через знайдений арсенал німецької зброї

Неподалік Волновахи оголосили режим НС через знайдений арсенал німецької зброї

Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Смертоносні снаряди лежать у землі з середини минулого століття.

Під Волновахою в Донецькій області знайдено сховок вибухонебезпечної німецької зброї, котра зберігалася з часів Другої світової війни. Снарядів у схроні так багато, що рятувальники оголосили надзвичайну ситуацію в регіоні, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Сапер Юрій працює настільки обережно, що не вдягає навіть рукавички. "Щоб відчувати", - пояснює він делікатну роботу. Він у буквальному сенсі сидить на мінному полі та один за одним розчищає снаряди й передає їх колезі. Той не менш бережно розкладає небезпечні знахідки – це чи не єдине завдання на війні, де треба робити все без поспіху. Лише так можна вберегти себе інших від смерті та каліцтва.

На склад натрапили шукачі металобрухту. Згодом сапери оцінили масштаби знахідки – вони кажуть, що таких розмірів арсеналів не бачили давно. Окрім кількості, фахівців вразила також і якість боєприпасів, чимало з котрих лежали з уже готовим підривним елементом та придатні для бойового використання просто зараз. Неподалік із місцем робіт вибухотехніків пролягає залізнична колія. Військові кажуть, що якби цей схрон хтось підірвав, села Ольгинка могло б більше не бути, а передові позиції отримали б прильоти снарядів із тилу.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Під Волновахою знайшли схрон вибухонебезпечної німецької зброї

Під Волновахою знайшли схрон вибухонебезпечної німецької зброї

Повʼязані теми:

Наступна публікація