Низькі зарплати і небажання воювати. У розвідці пояснили масове дезертирство росіян на Донбасі

Низькі зарплати і небажання воювати. У розвідці пояснили масове дезертирство росіян на Донбасі

Російські військові / Фото: Getty Images

Командування російських окупаційних військ уникає розголосу про "самоволку".

Військовослужбовці Збройних сил РФ не припиняють самовільно залишати передові позиції на окупованих територіях Сходу України.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України зазначають, що російські військові не хочуть виконувати злочинні накази про обстріл мирного населення та брати участь у бойових діях.

"11 січня військовослужбовець 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ Кірієнко (Кириенко) Віталій Юрійович, позивний "Херсон", самовільно залишив пост на передовій позиції та, погрожуючи зброєю, заволодів транспортним засобом цивільної особи для втечі від переслідування", — йдеться в повідомленні розвідки.

Додають, що на початку цього року 11 російських інструкторів, які здійснювали підготовку фахівців військових спеціальностей, зокрема снайперів та саперів, самовільно залишили навчальний центр і виїхали на територію Росії.

Інструктори були не задоволені низькою заробітною платою і намаганнями командування залучити їх до бойових дій, у тому числі до проведення диверсій проти ЗС України.

"Командування російських окупаційних військ уникає розголосу даної події через ймовірне зростання панічних настроїв в російському суспільстві та загрозу нових терористичних актів, вибухів, з'ясування стосунків зі стрільбою і суїцидом (як це було 8 січня в Москві) психічно неврівноважених інструкторів-вбивць. Розчаровані пропагандистськими гаслами Кремля та дійсними реаліями "русского мира" колишні інструктори займаються активним пошуком "працевлаштування за фахом" в організованих злочинних бандформуваннях та російських приватних військових компаніях", — додають у розвідці.

Нагадаємо, в окупованих Луганську та Донецьку збільшилася кількість випадків дезертирства та та самовільного залишення військовослужбовцями місць служби.

Повʼязані теми:

Наступна публікація