Нові подробиці смерті 23-річної жінки-кухаря в АТО: коханий-військовий і чутки про зґвалтування

Нові подробиці смерті 23-річної жінки-кухаря в АТО: коханий-військовий і чутки про зґвалтування

Нові подробиці смерті 23-річної жінки-кухаря в АТО: коханий-військовий і чутки про зґвалтування

Фото: facebook/Надія Морозова

Військові вкрай неохоче говорять про обставини смерті Надії Морозової.

Правда про смерть юної Надії Морозової могла залишитися із нею в могилі, бо побратими з 59-ї бригади запевняли, що дівчина загинула від обстрілу бойовиків. Однак прокурор сил АТО Олег Сенюк приголомшив заявою про те, що це брехня, а в убивстві підозрюється її 20-річний однослуживець, який нині заарештований, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Він щиро кається і всіляко сприяє слідству. Встановлено, що один із співслужбовців, порушуючи правила поводження зі зброєю, спричинив смерть громадянки Морозової. Крім того, перевіряється версія щодо умисного вбивства", - розповів військовий прокурор Маріупольського гарнізону Андрій Жоган.

У вбивстві контрактниці Надії Морозової підозрюють її співслужбовця

У вбивстві контрактниці Надії Морозової підозрюють її співслужбовця

Загибель єдиної доньки від матері, яка живе за тисячу кілометрів у містечку Окни на Одещині, приховували півтори доби. Двоє військових, які привезли тіло Надії додому, теж були небагатослівні. Мамі дали довідку, де записано, що Надія на передовій була керівником електростанції, та натякнули: документ допоможе отримати матеріальну компенсацію у розмірі мільйон гривень. "Що там сталося – один лиш Бог знає. Бачите: загинула, виконуючи бойове завдання, не інакше. Війна. Одним словом – це війна", - каже матір загиблої Тетяна Морозова.

Як і де Надя Морозова служила, на малій батьківщині ніхто не знав. У день смерті дівчина телефонувала матері та казала, що ліпить солдатам вареники. Всі, хто знав дівчину, кажуть, що на війну вона пішла, щоб утримувати 4-річного сина, якого виховувала сама, бо тато відмовився від Роми до народження. "Вона три місяці навчалася на кухаря, а на передову її відправили місяць тому", - каже голова місцевої організації ветеранів війни та праці Анатолій Семенов. "Її тато алкоголік, а в дитини батька немає. І ці злидні її дістали, вона хотіла заробити, вирішила, що вона в армії побуде, статус заробить, гроші заробить", - каже землячка загиблої Галина Зеленська.

Як дізналася ТСН із власних джерел, у батальйоні Надя мала коханого. Коли її вбили, він був на польовому чергуванні. Із бійцем, якого підозрюють у вбивстві, вона особистих стосунків не мала, лише дружні. Офіційно у частині розповідати про обставини відмовляються. "Я тільки був представником, я привіз Надію. Ми її поховали, і все", - каже заступник командира 10-го батальйону 59-ї бригади Олександр Кривий.

Розтин тіла зробили у цивільному морзі у Волновасі. У висновку йдеться, що боєць АТО Морозова загинула від наскрізного кульового пострілу голови, а її смерть настала при невизначених обставинах. Лікар записав, що дівчину знайшли мертвою у будинку в селі Павлопілля. За неофіційною інформацією, перед смертю її ще й начебто могли зґвалтувати. Лікар моргу, який першим помітив загадкові обставини загибелі Морозової, телефоном ТСН підтвердив, що її втрата – небойова. Але візуально слідів зґвалтування немає, наголошує він, а результати експертиз будуть лише за місяць. "Насильства ніби не видно було. Речі чисті, без розривів. Військові, де її знайшли, начебто сиділи на вулиці, вона була в домі. Почули постріл – виявили її в домі та викликали поліцію. Я думаю, намагаються зам'яти", - припустив лікар моргу Роман Самохвалов.

Статистика втрат у зоні АТО за три роки підтверджує, що стріляють по українських бійцях не завжди бойовики. Із 4 тисяч загиблих близько третини зараховані до так званих "небойових втрат". Найчастіше смерті списують на самогубство. Слідчі також розглядали версію, що Морозова пустила собі кулю у потилицю. Але цю версію, переконують ТСН у військовій прокуратурі, наразі відкинули.

Як уже повідомлялося, військова прокуратура не розглядала версію загибелі 23-річної контрактниці Надії Морозової від обстрілу. Про це ТСН розповів прокурор Андрій Жоган, який від початку займається цією справою.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація