Новий ватажок "ДНР" заявив про затримання підозрюваних у вбивстві Захарченка

Новий ватажок "ДНР" заявив про затримання підозрюваних у вбивстві Захарченка

Новий ватажок "ДНР" Дмитро Трапезніков. / Фото: Reuters

Трапезников назвав їх "диверсантами".

Новий ватажок угруповання "ДНР" Дмитро Трапезников заявив про затримання підозрюваних у вбивстві колишнього лідера цієї організації Олександра Захарченка.

Про це Трапезников розповів журналістам, повідомляє РБК з посиланням на сепаратистські ЗМІ.

"Кілька людей затримано, в результаті допиту вони підтвердили причетність української сторони до злочину", — заявив новий ватажок бойовиків.

Скільки людей було затримано та інших подробиць про підозрюваних Трапезников не розповів.

Захарченка могла вбити вибухівка, підкладена у світильник

Захарченка могла вбити вибухівка, підкладена у світильник

Про затримання "українських диверсантів" за підозрою у вбивстві Захарченка в "ДНР" заявили майже одразу після вибуху. Джерело російських ЗМІ розповіло, що їх нібито затримали в машині на проспекті Богдана Хмельницького, де перекрили рух.

"Інтерфакс" з посиланням на джерело в силових структурах ДНР" повідомило, що один з охоронців Захарченка міг мати відношення до організації замаху. "Серед підозрюваних - один з охоронців Захарченка. Він зник відразу після вибуху, ведеться його розшук", - повідомило джерело.

З'явилось відео російських ЗМІ з місця підриву Захарченка

З'явилось відео російських ЗМІ з місця підриву Захарченка

Нагадаємо, у центрі Донецька 31 серпня пролунав вибух біля кафе "Сепар", унаслідок вибуху було вбито ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка та поранено "міністра ДНР" Олександра Тимофєєва.

Згодом у "ДНР" заявили, що затримали "українських диверсантів" за підозрою у вбивстві Захарченка. Кількість затриманих не повідомляється.

Представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що до загибелі ватажка терористів "ДНР" Олександра Захарченка може бути причетний Київ. Служба безпеки України вважає це міжусобними війнами між терористами, які не можуть поділити владу та гроші. 

Виконувати обов'язки ватажка угруповання "ДНР" після вбивства Захарченка буде "віце-прем'єр" Дмитро Трапезников. У 2001-2005 роках він був менеджером футбольного клубу "Шахтар", відповідав за розвиток фан-руху. Трапезникова називали "сірим кардиналом" угруповання.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація