Обстріл Авдіївки з "Градів" і двоє поранених бійців. Як минула доба в зоні АТО

Обстріл Авдіївки з "Градів" і двоє поранених бійців. Як минула доба в зоні АТО

Наслідки обстрілу Авдіївки / Фото: Reuters

Терористи знову поцілили у будинки мирних жителів. 

Протягом останньої доби ситуація в зоні АТО почала загострюватися на окремих ділянках зіткнення, внаслідок бойових дій були поранені двоє українських військових. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу Антитерористичної операції.

Ворожі сили за добу 50 разів відкривав вогонь по українських воїнах та використовували важке артилерійське озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

На Приморському напрямку зафіксовано  більше половини випадків порушення режиму тиші з боку терористів, а саме 27.

"Під вечір бойовики знову взялись обстрілювати оборонні укріплення ЗС України з артилерії. Зокрема, зі 120-мм мінометів ворог бив по наших позиціях в районі Широкиного, Чермалика та Водяного. Також з артилерійських систем калібру 122 мм бандформування обстріляли наші опорні пункти біля Широкиного й північніше, поблизу Мар'їнки", - йдеться у повідомленні.

На цих же ділянках, а також біля Гнутового, Лебединського, Павлополя, Новотроїцького та Красногорівки відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних модифікацій, стрілецької зброї та  озброєння БМП.

 

На Донецькому напрямку зафіксовано 17 випадків порушення бойовиками редиму припинення вогню. Найнапруженішою ситуацією залишається у передмісті Авдіївки, де бойовики вчора ввечері знову двічі били по українських позиціях з РСЗВ "Град". Снаряди влучили і по житловому кварталу на південній околиці міста. Постраждалих внаслідок вогню немає, однак у кількох приватних будинках пошкоджені дахи й вікна.

Ворожі сили застосували гранатомети й стрілецьку зброю в районі Новгородського, Верхньоторецького та Пісків. А по українських укріпленнях неподалік Невельського бойовики декілька разів стріляли з 122-мм артилерійських систем.

На Луганському напрямку незаконні збройні формування важкого артилерійського озброєння не використовували. Загалом нараховано шість ворожих обстрілів - з мінометів калібру 82-мм ворог обстріляв українських силовиків під Троїцьким. З озброєння БТР, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів терористи обстрілювали укріплення  ЗСУ в районі Новоолександрівки.

Нагадаємо, раніше агенція Reuters опублікувала фото Авдіївки після того, як 22 травня там було здійснено обстріл проросійськими бойовиками. Внаслідок ворожого вогню були зруйновані будинки мирних жителів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація