Обстріли бойовиків із "Градів-П" по Широкиному та черговий бій у Кримському. Мапа АТО

Обстріли бойовиків із "Градів-П" по Широкиному та черговий бій у Кримському. Мапа АТО

Сили АТО продовжують утримувати свої позиції / Фото: Четверта влада

Найманці знову підтягують бронетехніку до лінії зіткнення.

Упродовж минулої доби в зоні АТО на Донбасі бойовики продовжували застосовувати важке озброєння під час обстрілів позицій АТО. Внаслідок бойових дій загиблих українських військових немає, 7 були поранені. 

Про це на брифінгу розповів речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко. 

На Маріупольському напрямку бойові дії велися лише у Широкиному. Противник активізувався у другій половині дня і активно застосовував важке озброєння, зокрема 152-мм гармати та установки "Град-П". 

На Донецькому напрямку знову активізувалися бойові дії в районі аеропорту. Окрім активного застосування гармат та мінометів, противник підтягнув до лінії зіткнення бронетехніку – БМП і танки.

Неспокійною залишається і обстановка в районі Горлівки – вогонь противника не вщухав у її західних, північних та східних передмістях. Неодноразово зафіксовано використання танків та 152-мм гармат на схід і захід від Світлодарського водосховища. 

"Слід зазначити, що противник веде вогонь по наших позиціях і населених пунктах не лише на лінії зіткнення, а й в глибині української території на відстані 5-10 км від фронту, де прицільна стрільба можлива лише з артилерії калібром 122-мм і вище", - зазначає Лисенко. 

Ситуація в зоні АТО станом на 10 червня / Фото: Інформаційно-аналітичний центр РНБО

На Луганському напрямку точками найбільш інтенсивного протистояння були район Золотого і Попасної, де бойовики вели мінометний вогонь. Також сильний бій і застосуванням БМП з боку противника точився у Кримському. Окрім цього, ворог вів вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів по Щастю та Станиці Луганській.  

Вчора в зоні АТО прикордонники зафіксували 30 польотів безпілотників противника. 

Нагадаємо, що вночі бойовики накрили Новотошківку вогнем "Градів", а Мар'їнку обстріляли з мінометів 

Повʼязані теми:

Наступна публікація