Обстріли морпіхів під Павлополем і поранення двох бійців за добу: в АТО тривають провокації — Штаб

Обстріли морпіхів під Павлополем і поранення двох бійців за добу: в АТО тривають провокації — Штаб

Бойовики "ДНР" / Фото: Reuters

У Штабі зазначають, що бойовики не припиняють провокації: за добу здійснено 22 обстріли.

За минулу добу, 16 квітня, російсько-окупаційні війська 22 рази обстріляли позиції Збройних Сил України, а двоє українських бійців отримали поранення.

Так, у прес-центрі штабу АТО повідомляють, що провокаційні обстріли не припинилися.

Приміром, на Приморському напрямку, вогнем мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів бойовики накрили морських піхотинців поблизу Павлополя. По позиціях у районі Гнутового ворог гатив з мінометів калібру 120-мм та автоматичних гранатометів, а по опорних пунктах поблизу Водяного застосовував 82-міліметрові міномети та протитанкові гранатомети. По бійцях Широкиного та Лебединського вів вогонь зі стрілецької зброї.

Водночас на Донецькому напрямку, позиції сил АТО у районі Авдіївки, противник обстрілював з гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру. По опорних пунктах поруч населеного пункту Зайцеве бойовики вели вогонь з озброєння БМП та гранатометів. По оборонцях Шахти "Бутівка" противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, а по оборонцях Миронівського — з автоматичних гранатометів.

"На Луганському напрямку, по позиціях поруч Катеринівки противник застосував міномети калібру 120-мм та автоматичні гранатомети. Опорні пункти у районі Новоалександрівки ворог обстрілював зі стрілецької зброї", — також ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг заявив, що ситуація на Донбасі може загостритися в будь-який момент через нестабільність.

Донбас після трирічної війни розміновуватимуть ще півстоліття

Донбас після трирічної війни розміновуватимуть ще півстоліття

Повʼязані теми:

Наступна публікація