ОБСЄ на окупованій частині Донбасу зафіксувала невідведені танки та 21 "Град"

ОБСЄ на окупованій частині Донбасу зафіксувала невідведені танки та 21 "Град"

Фото: ОБСЄ

На деяких блокпостах бойовиків у Донецькій області тривали обмеження свободи пересування СММ.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММ) зафіксувала на окупованій частині Донбасу 5 танків та 21 реактивну систему залпового вогню типу БМ-21 "Град", які були розміщені бойовиками з порушенням ліній відведення.

Про ці порушення з боку російських найманців СММ повідомила у своєму щоденному звіті від 21 вересня.

"Місія зафіксувала 5 танків та 21 реактивну систему залпового вогню (РСЗВ), розміщені з порушенням ліній відведення в непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей відповідно", - йдеться у звіті.

Зазначається, що танки Т-72 були виявлені за допомогою БПЛА на полігоні поблизу Новоселівки (37 км на північний схід від Донецька), а 122 мм "Гради" виявив патруль СММ неподалік н. п. Хрустальний (кол. Красний Луч, 56 км на південний захід від Луганська).

Окрім цього, моніторингова місія ОБСЄ 20 вересня у двох постійних місцях зберігання важкого озброєння на окупованій території Луганської області виявила відсутність озброєння. "СММ зауважила, що там і дотепер бракує 1 РСЗВ (БМ-21 "Град", 122 мм) та 1 буксируваної гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм). Водночас відсутність ще однієї буксируваної гаубиці (2А65 "Мста-Б", 152 мм) було зафіксовано вперше", - звітує СММ.

Нагадаємо, 13 вересня на окупованій частині Донбасу безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував порушення з боку російських найманців. Це пряме порушення режиму повного припинення вогню від 22 серпня та Мінських домовленостей. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація