ОБСЄ розширює присутність на Донбасі: місія відкрила нову передову патрульну базу

ОБСЄ розширює присутність на Донбасі: місія відкрила нову передову патрульну базу

ОБСЄ відкриє нову патрульну базу в Станиці Луганській / Фото: УНІАН

Це восьма подібна база в зоні проведення АТО.

У суботу, 16 січня, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні відкрила нову передову патрульну базу в Станиці Луганській області, яка стала восьмою такою базою на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

Як зазначено, ця база необхідна, аби розширити присутність спостерігачів в районах, де трапляється більшість інцидентів, що дозволить спостерігачам реагувати на інциденти швидше і ефективніше.

"Як і інші передові патрульні бази, відкриті СММ раніше, база в Станиці Луганській допоможе нам розширити наші можливості у сфері моніторингу та звітності, та сприятиме зниженню напруженості на сході", - зазначив голова місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

Передові патрульні бази відрізняються від звичних представництв тим, вони розташовані ближче до лінії розмежування і вміщують меншу кількість спостерігачів, які змінюються щотижня.

Чотири подібні бази вже функціонують на підконтрольній Україні території (Волноваха, Красноармійськ, Світлодарськ, Новоайдар), ще три – на тимчасово окупованій бойовиками території (Стаханове, Горлівка, Дебальцево).

Нагадаємо, що ОБСЄ встановить камери спостереження по всій лінії зіткнення на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація