Один український військовий загинув, п'ятеро - поранені. Доба на Донбасі

Один український військовий загинув, п'ятеро - поранені. Доба на Донбасі

Фото: Getty Images

Бойовики знову застосовували заборонене озброєння.

Минулої доби бойовики здійснили 52 обстріли позицій сил АТО.  Один український військовий загинув, троє бійців зазнали поранень та ще два військовослужбовці отримали бойове травмування.

Зокрема, на Луганському напрямку із 152 та 122-мм артилерії, а також мінометів калібру 82 мм та гранатометів бойовики вели вогонь по позиціях поблизу Зайцевого. Крім цього, застосували озброєння БМП та гранатомети по українських укріпленнях під Луганським, гранатомети – неподалік від Кримського, а великокаліберні кулемети – в районі Станиці Луганської та Новолуганського. 

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement Зведення Прес-центру штабу АТО за добу 16 квітня 2018...

Posted by Прес-центр штабу АТО on Monday, April 16, 2018

На Донецькому напрямку із заборонених 120 та 82-мм мінометів, озброєння БМП та великокаліберних кулеметів були обстріляні захисники Пісків. З гранатометів різних систем та стрілецької зброї терористи відкривали вогонь по військових у Водяному, Мар’їнці, Верхньоторецькому, Авдіївці, Шахті «Бутівка», Гнутовому, Кам’янці, Новотроїцькому та Широкиному. Крім цього, бойовики застосували бронетранспортери по укріпленнях неподалік від Водяного, озброєння БМП – біля Талаківки та Гнутового, великокаліберні кулемети – в районі Лебединського, Мар’їнки, Талаківки, Пищевика та Павлополя. Також під обстріли зі стрілецької зброї потрапили військові у Невельському, Опитному, Лебединському, Гнутовому і Талаківці, а поблизу Широкиного вівся снайперський вогонь.

Бойовики нарощують інтенсивність обстрілів на сході України

Бойовики нарощують інтенсивність обстрілів на сході України

Раніше глава МВС Арсен Аваков запропонував свій план реінтеграції Донбасу. На його думку, Україна може відновлювати владу на території окупованих районів Донбасу покроково разом із миротворцями ООН.

Повʼязані теми:

Наступна публікація