Офіс генпрокурора відкрив провадження через атаку бойовиків поблизу Золотого

Офіс генпрокурора відкрив провадження через атаку бойовиків поблизу Золотого

Фото: Операція об'єднаних сил / Facebook

Провадження відкрито за двома статтями.

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальну справу через атаку бойовиків на Донбасі у вівторок, 18 лютого.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Зазначається, що провадження відкрито за фактом обстрілів збройними формуваннями РФ позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний Луганської області. Справу відкрито за статтями "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України", а також "створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань".

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні здійснює Служю процесуальне керівництво - управлінням нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області.

За даними слідства, обстріли здійснювали із забороненого Мінськими угодами озброєння. Зокрема, йдеться про міномети калібру 120 мм, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. "Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування",- йдеться у плвідомленні. 

Унаслідок обстрілів один український війсбковий загинув, п’ятеро отримали поранення.

Нагадаємо, від 5-ї години ранку 18 лютого йшов інтенсивний бій між бойовиками та українськими військами в районі Золотого, Оріхово та Новотошківки. В штабі ООС заявили, що станом на 10:20 ранку бій закінчився. У результаті ранкової кривавої атаки бойовиків поблизу Золотого на Донбасі загинув 22-річний український військовослужбовець Максим Хитайлов. Боєць входив до 72 Окремої механізованої бригади ЗСУ. 

Мешканці окупованих територій зняли на відео обстріл українських позицій

Мешканці окупованих територій зняли на відео обстріл українських позицій

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Бій у Луганській області
Наступна публікація