Окупаційна "влада" тікає з захопленої Херсонщини: Гуменюк розповіла, як росіяни намагаються це приховати

Окупаційна "влада" тікає з захопленої Херсонщини: Гуменюк розповіла, як росіяни намагаються це приховати

Наталія Гуменюк / Фото: Getty Images

Окупаційна "влада" поступово тікає з захопленої території Херсонської області.

Росіяни поступово виїжджають з захоплених територій України. Водночас вони намагаються об'їжджати незаконний Кримський міст і знаходити "безпечніші маршрути".

Про це розповіла речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу FREEДОМ.

"Поступово вони (окупанти - ред.) намагаються звідти ретируватися під різними приводами, використовуючи і сімейні особливості, внутрішньосімейні причини, супроводжуючи близьких, супроводжуючи дітей. Намагаються виїжджати і вивозити документи", - розповіла вона.

Гуменюк переконана, що така ситуація на захопленій Херсонщині триватиме ще якийсь період, адже вся "влада" одразу виїхати не може — це відбуватиметься "короткими перебіжками".

"На їхню думку, дещо непомітно просочуватися туди за поребрик вони намагаються. Тим не менш, ми все одно спостерігаємо і активність на Кримському мосту, і активність на маршрутах, які передбачають материкове прямування. Це свідчить про те, що не всі довіряють безпеці Кримського мосту і намагаються їхати в об’їзд", — зауважила речниця Сил оборони півдня.

За словамиГуменюк, окупаційна "адміністрація" Херсонської області на чолі з колишнім Херсонським міським головою Володимиром Сальдо, так само "швидко переміщується", як і вся окупаційна "влада" цього регіону.

"Тому що спокою їм ніде немає. Де б вони не з’явилися, відбувається серйозна робота сил опору, виявляються їхні місця дислокації, визначаються координати для роботи Сил оборони, і вони не почуваються там спокійно", - каже Гуменюк.

Окупанти переважно намагаються базуватися в районних центрах, зокрема Скадовську, але і звідти вони вже майже остаточно "переїхали".

"Тяжіють вони ближче до Генічеська, але час від часу переїжджають і в інші місця дислокації, зокрема використовуючи рекреаційну зону”, — розповіла Гуменюк.

Нагадаємо, раніше Центр національного спротиву повідомив, що представники російських окупаційних військ вивозять награбоване вантажівками в бік Криму. Зокрема, з тимчасово окупованих територій Херсонщини виїжджають росіяни, яких "відрядили" з території РФ.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація