Окупанти на Донбасі стягують важку техніку до лінії розмежування

Окупанти на Донбасі стягують важку техніку до лінії розмежування

Фото: Associated Press

Бойовики вивели танки, артилерію та ЗРК за межі місць зберігання.

Українська сторона Спільного центру контролю та координації повідомила, що збройні формування РФ продовжують грубо порушувати Мінські домовленості, зосереджуючи важке озброєння за межами дозволеної зони.

Про це повідомили в прес-центрі ООС.

За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, безпілотний літальний апарат Місії зафіксував озброєння, яке належить найманцям збройних формувань Російської Федерації.

У звіті вказано, що 12 квітня БПЛА зафіксував 2 міномети 2Б14 "Піднос" калібру 82 мм неподалік від селища Широка Балка. Також 13 квітня було зафіксовано 2 танки Т-72, які знаходились у житловому районі селища Соснівське.

Поблизу території колишнього аеропорту "Луганськ" місією ОБСЄ було зафіксовано 7 РСЗВ БМ-21 "Град", 7 самохідних гаубиць 2С1 і 5 гаубиць 2А65 "Мста-Б" та 5 Д-30 "Жаба", а також на території колишнього аеропорту 7 танків Т-72 і 6 зенітних ракетних комплексів 9К35.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ: Бойовики нехтують досягнутими у Мінську домовленостями #ООС...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Субота, 20 квітня 2019 р.

Нагадаємо, чинний голова ОБСЄ та міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак висловили глибокий жаль, що Тристороння контактна група та її робоча група з питань безпеки не змогли погодити відновлення припинення вогню на сході України з нагоди прийдешнього Великодня.

Напередодні російська сторона у Тристоронній контактній групі відмовилась підтримати оголошення Великоднього перемир’я на Донбасі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація