Окупована Луганщина накопичила 5-мільярдний борг за мізерними тарифами на світло

Окупована Луганщина накопичила 5-мільярдний борг за мізерними тарифами на світло

Фото: pixabay.com

Вся Україна вже платить значно більше, ніж могли б сплачувати ОРЛО.

Відключення електроенергії окупованій частині Луганщини відбулося після того, як борги тамтешніх споживачів перескочили за 5 мільярдів гривень. "Укренерго" обмежилося коротким повідомленням про це на сайті та вирішило детальніше не коментувати ситуацію, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Тоді як експерт Андрій Герус твердить, що електрику жителі окупованих територій отримували на дуже вигідних умовах. "У них залишилися тарифи 36,6 копійок, які Україна платила ще 2,5 роки тому. Більше того, вони не платили і по таких тарифах. Там вони в минулому році створили своє якесь підприємство, яке ходило і збирало гроші – і це була їхня чиста виручка, тому що електроенергію вони отримували безкоштовно", - пояснив фахівець.

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз додав, що послідовно не платили за українську електрику не лише побутові споживачі, а й підприємства окупованої Луганщини. "Протягом практично трьох років у нас не було проплат із боку тимчасово непідконтрольної території. Сума вже зросла до 5,6 мільярда гривень. Зрозуміло, це не може тривати безкінечно", - заявив він.

Як повідомлялося, живлення ОРЛО було припинене в ніч проти 25 квітня. Вранці представники окупаційної адміністрації відзвітували, що відновили електропостачання майже всього Луганська. Проблеми з іншими містами вони назвали незначними та додали, що налагодили живлення з сусідньої Росії. Тамтешні офіційні особи підтвердили, що РФ надаватиме світло до окупованих районів Донбасу на основі гуманітарної допомоги – тобто безкоштовно. При цьому Москва звинуватила Київ у порушенні духу мінських домовленостей і відторгненні від себе українських територій.

Кореспондент ТСН Ольга Кошеленко

"Укренерго" через борги вимкнуло світло в окупованому Луганську

"Укренерго" через борги вимкнуло світло в окупованому Луганську

Повʼязані теми:

Наступна публікація