Олександр Хуг покине посаду заступника голови місії ОБСЄ в Україні

Олександр Хуг покине посаду заступника голови місії ОБСЄ в Україні

Фото: УНІАН

Термін його повноважень закінчується 31 жовтня.

Олександр Хуг покине посаду заступника голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні.

Про це він розповів в інтерв'ю російському виданню "Коммерсант".

"ОБСЄ - не кар'єрна організація, працювати в її структурах можна не більше десяти років. Я досяг цієї межі і тому покидаю свою посаду", - пояснив Хуг причини свого звільнення.

За словами заступника голови місії ОБСЄ, термін його повноважень закінчується 31 жовтня. Хто стане його наступником, Хуг не знає.

"Це рішення буде прийматися керівництвом ОБСЄ, і я не можу його коментувати. Потрібно почекати, поки нова людина вступить на посаду", - сказав він.

Нагадаємо, в останньому звіті моніторингової місії ОБСЄ в Україні йдеться, що кількість порушень режиму перемир'я на Донбасі в першій половині вересня зросла. Станом на 17 вересня було зафіксовано на 30% більше обстрілів, ніж двома тижнями раніше. Також місія підтвердила попередню інформацію про статистику жертв серед цивільного населення: з початку року на Донбасі загинули 34 людини, ще 148 були поранені.

Крім того, у спеціальній моніторинговій місії мають дані про колони військової техніки, помічені поблизу кордону РФ на території ОРДЛО. Спостерігачі говорять про відсутність належно обладнаних пунктів пропуску на кордоні, а самі вони змогли отримати інформацію про рух у вказаному районі виключно за рахунок використання безпілотних засобів спостереження. В ОБСЄ повідомили, що підозрілі пересування біля російського кордону бачили неодноразово.

Бойовики знають, якими дорогами патрулює місія ОБСЄ - Хуг

Бойовики знають, якими дорогами патрулює місія ОБСЄ - Хуг

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація