Без рішень: Сайдік поділився відчуттями і сподіваннями після чергових переговорів у Мінську

Без рішень: Сайдік поділився відчуттями і сподіваннями після чергових переговорів у Мінську

Фото: UN News

Результативною сьогоднішню зустріч назвати важко.

У білоруській столиці завершилася чергова зустріч тристоронньої контактної групи, основними питаннями якої були обмін військовополоненими та припинення вогню. Також представники робочих груп обговорювали  питання водопостачання по обидва боки лінії розмежування, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

В ОБСЄ визнають, що розведення сил у Станиці Луганській не відбулося через порушення режиму припинення вогню, однак сподіваються, що в цьому питанні таки вдасться досягти конструктиву. "Є відчуття, що сторони хочуть розведення сил у Станиці Луганській. Сподіваюся, що воно відбудеться, але точну дату передбачити не можу", - зізнався спеціальний представник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік.

Говорити про деталі зарано: на засіданні у Мінську обговорили припинення вогню на Донбасі

Говорити про деталі зарано: на засіданні у Мінську обговорили припинення вогню на Донбасі

Стосовно економічної блокади окупованих районів Донбасу і її можливого зняття представник ОБСЄ зазначив, що "була розпочата дискусія про усунення перешкод економічних відносин через лінію дотику". Однак наразі  говорити про деталі також зарано. В цілому, атмосфера під час перемовин була звичайною робочою, кожна зі сторін висловила своє бачення вирішення проблем, однак поки спільний знаменник знайти не вдається.

Як повідомлялося, на сьогоднішніх переговорах у Мінську українська сторона поінформувала щодо своїх подальших кроків з протимінної діяльності. Зокрема, минулого тижня у Маріуполі було відкрито Центр розмінування ДСНС України. Лише на підкронтрольній Україні території Донбасу заміновано 7 тис. кв км.

Кореспондент ТСН Інна Власова

Повʼязані теми:

Наступна публікація