П'ятниця на передовій минула без жодного обстрілу. Ситуація на Донбасі

П'ятниця на передовій минула без жодного обстрілу. Ситуація на Донбасі

Фото: Операція об'єднаних сил / Facebook

У четвер було 13 обстрілів та двоє поранених українських бійців.

У п'ятницю, 23 серпня від початку доби до вечора, на передовій на Донбасі українська сторона не зафіксувала жодного обстрілу бойовиків. Втрат серед українських бійців немає.

Про це йдеться в зведенні пресцентру Об'єднаних сил.

Учора, 22 серпня, бойовики 13 разів порушили режим припинення вогню - стріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілів були поранені двоє українських військовослужбовців.

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил #ООС #Операція_ОС Впродовж поточної доби обстрілів позицій підрозділів Об'єднаних сил з боку збройних формувань Російської Федерації та їх найманців не зафіксовано. Тоді, як 22 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці тринадцять разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї. Факти ворожого вогню зафіксовано поблизу населених пунктів ВОДЯНЕ, НОВОТРОЇЦЬКЕ, БОГДАНІВКА, ЛЕБЕДИНСЬКЕ, НОВОЛУГАНСЬКЕ, ЗАЙЦЕВЕ, ПІВДЕННЕ. За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів два наші військовослужбовці отримали поранення. Вчора представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил розкрито 2 факти нанесення важких тілесних ушкоджень, 5 крадіжок, 19 шахрайств, 1 факт незаконного поводження з вогнепальною зброєю, 11 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами. Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхало 21194 особи та 2796 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 24516 осіб та 2735 транспортних засобів. В пропуску через лінію розмежування було відмовлено 52 особам. Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі. Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Пʼятниця, 23 серпня 2019 р.

Нагадаємо, у ніч проти 21 липня між українськими військовими та бойовиками, яких підтримує Росія, оголошено стале "хлібне" перемир'я, про що було домовлено на перемовинах у Мінську. Цей режим має діяти уздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях. Він передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

Уранці 21 липня в районі міста Щастя Луганської області у результаті вибуху невідомого пристрою загинули двоє військових і отримали поранення ще двоє. На інцидент відреагував президент Володимир Зеленський, який повідомив про початок розслідування обставин смерті бійців. 

6 серпня у зоні бойових дій на Донбасі російські окупанти обстріляли позиції ЗСУ, внаслідок чого загинули чотири бійці 36-ї бригади морської піхоти. Вони займалися інженерним обладнанням позицій взводно-опорного пункту, коли бойовики відкрили вогонь з ручного протитанкового гранатомету. 7 серпня президент України Володимир Зеленський двічі телефоном поговорив з президентом РФ Володимиром Путіним через убивство бойовиками українських військових.

У суботу, 10 серпня, на Донбасі загинув ще один український військовослужбовець.

Кабмін затвердив механізм компенсації житла на Донбасі

Кабмін затвердив механізм компенсації житла на Донбасі

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація