Пекло на передовій: бойовики вперше за час "новорічного перемир’я" застосували артилерію

Пекло на передовій: бойовики вперше за час "новорічного перемир’я" застосували артилерію

Фото: Reuters

Загалом терористи шість разів обстрілювали позиції українських військових.

Бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі у суботу, 13 січня, шість разів порушили режим тиші, вперше за час «новорічного перемир’я» застосувавши артилерію. В одному випадку терористи отримали адекватну відповідь.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18:00.

На Луганському напрямку російські найманці зі стрілецької зброї та 82-мм мінометів обстріляли позиції українських військових поблизу Новолуганського.

На Донецькому напрямку на Приазов’ї бойовики майже годину обстрілювали укріплення сил АТО на підступах до Водяного. Терористи гатили з гранатометів, 120-мм мінометів та артилерійських систем калібру 122-мм . Загалом вони випустили понад два десятки боєприпасів. Неспокійно було і довкола Павлополя, де незаконні збройні формування вели вогонь з важких мінометів.

Також вогонь вівся неподалік шахти Бутівка – тут сепаратисти застосували 120-мм міномети і гранатомети. Біля Кам’янки бойовики стріляли зі стрілецької зброї та 82-мм мінометів, поблизу Верхньоторецького - з гранатометів різних видів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, минулої доби, 12 січня, зафіксовано 10 обстрілів укріплень Збройних Сил України. Зважаючи на те, що злочинні дії російських загарбників загрожували життю і здоров’ю наших військовослужбовців, у п’яти випадках українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Двоє українських військових отримали поранення.

Бойовики на фронті мінометами та снайперськими пострілами дотримуються "різдвяного перемир'я"

Бойовики на фронті мінометами та снайперськими пострілами дотримуються "різдвяного перемир'я"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація