Перемир'я не настало. ОБСЄ нарахувала понад 70 обстрілів та вибухів на Донбасі

Перемир'я не настало. ОБСЄ нарахувала понад 70 обстрілів та вибухів на Донбасі

Фото: Операція об'єднаних сил / Facebook

Унаслідок підриву двоє українських військовослужбовців загинули, ще двоє отримали поранення.

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ констатують, що "хлібне" перемир'я на Донбасі так і на настало. Уже зафіксували щонайменше 75 обстрілів та вибухів.

"У період між 00:01 та 16:00 21 липня Місія зафіксувала загалом 75 порушень режиму припинення вогню (3 вибухи, 21 снаряд і 51 постріл із великокаліберного кулемета та стрілецької зброї). Майже всі порушення режиму припинення вогню (74, зокрема 2 вибухи) були зафіксовані у період між 00:01 та 8:00 у Луганській області, у районах на схід від н. п. Попасна (підконтрольний урядові, 69 км на захід від Луганська) та поблизу н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська). У період між 8:01 і 12:00 СММ зафіксувала 1 вибух у Донецькій області, неподалік від н. п. Авдіївка (підконтрольний урядові, 17 км на північ від Донецька). У період між 12:01 і 16:00 не було зафіксовано жодного порушення режиму припинення вогню", - зазначають у СММ ОБСЄ.

Оперативный отчет СММ ОБСЕ: Оперативная информация о ситуации с безопасностью после заявления о подтверждении...

Опубліковано OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine Неділя, 21 липня 2019 р.

Водночас у штабі ООС запевняють, що "від початку поточної доби (21 липня) обстрілів позицій Об'єднаних сил не зафіксовано. Внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої, встановленому диверсійно-розвідувальною групою противника, два військовослужбовці загинули та два отримали поранення".

Нагадаємо, у ніч проти 21 липня між українськими військовими та бойовиками, яких підтримує Росія, оголошено стале "хлібне" перемир'я, про що було домовлено на перемовинах у Мінську. Цей режим має діяти уздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях. Він передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

Повʼязані теми:

Наступна публікація