Під час обстрілів бойовиків на передовій загинув український боєць. Ситуація на Донбасі

Під час обстрілів бойовиків на передовій загинув український боєць. Ситуація на Донбасі

Фото: Associated Press

Бойовики сім разів порушили режим припинення вогню.

Протягом понеділка, 2 вересня від початку доби і до вечора, на передовій на Донбасі бойовики сім разів обстріляли українські позиції.

"Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із забороненої Мінськими угодами зброї – артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - ідеться у зведенні пресцентру Об'єднаних сил.

Під час одного з обстрілів загинув один український військовослужбовець.

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил #ООС #Операція_ОС Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із забороненої Мінськими угодами зброї – артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 6 обстрілів позицій Об'єднаних сил: три рази неподалік ВОДЯНОГО з напрямку УЖІВКИ – із забороненої Мінськими угодами зброї – мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; поблизу ГРАНІТНОГО з напрямку ТЕЛЬМАНОВОГО – із забороненої Мінськими угодами зброї – артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, а також великокаліберних кулеметів; неподалік ЛЕБЕДИНСЬКОГО з напрямку УЖІВКИ – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; поблизу НОВОМИХАЙЛІВКИ з напрямку ЛУГАНСЬКОГО – зі станкового протитанкового гранатомета та великокаліберних кулеметів. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 1 обстріл позицій Об'єднаних сил, а саме поблизу НОВОТОШКІВСЬКОГО – з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів. В наслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил загинув. Напередодні, 01 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 15 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із забороненої Мінськими угодами зброї – мінометів калібру 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Факти ворожого вогню зафіксовано поблизу населених пунктів МИКОЛАЇВКА, ВОДЯНЕ, НОВОТРОЇЦЬКЕ, ЛУГАНСЬКЕ, ЗАЙЦЕВЕ, НОВОЛУГАНСЬКЕ, ХУТІР ВІЛЬНИЙ, НОВОТОШКІВСЬКЕ. За минулу добу втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було. Вчора представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 4 крадіжки, 2 факти незаконного поводження з вогнепальною зброєю та 5 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами. Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхало 21607 осіб та 2542 транспортні засоби. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 23765 осіб та 2735 транспортних засобів. В пропуску через лінію розмежування було відмовлено 24 особам. Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі. Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Понеділок, 2 вересня 2019 р.

Напередодні, 1 вересня, бойовики 15 разів порушили режим припинення вогню. Стріляли із забороненої Мінськими угодами зброї – мінометів калібру 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. За минулу добу втрат серед українських бійців не було.

Український воїн загинув на Донбасі під час обстрілу ворожого снайпера

Український воїн загинув на Донбасі під час обстрілу ворожого снайпера

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація