Під Мар'їнку прийшли снайпери бойовиків, аби помститися за смерть командира "Оплоту"

Під Мар'їнку прийшли снайпери бойовиків, аби помститися за смерть командира "Оплоту"

Під Мар'їнкою активізувалися снайпери / Фото: Getty Images

Українські військові розуміють, чому опинилися в центрі уваги росіян і сепаратистів.

Під Мар'їнку зайшла група ворожих снайперів. Вони вже другу добу полюють на українських військових, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Вчора їх засікли хлопці з висотки – чотири чоловіка направлялись до конезаводу. Це вже знаємо, що будуть нас "отрабативать". І так з учорашнього дня вони працюють і ось до сьогодні", - розповів боєць 14-ї бригади.

Військові на передовій кажуть, що два дні тому бойовики вкотре намагалися штурмувати українців. Зав'язався бій і від української кулі загинув заступник командира сепаратистського батальйону "Оплот" на позивний "Свайя". Це підтвердили і перехоплені радіопереговори противника. Тепер, кажуть наші бійці, його соратники намагаються помститися.

"Хто з чим піде, той і помре. У нас немає: регулярні – не регулярні, кадировці – не кадировці", - попереджає боєць 14-ї бригади з позивним "Санітар".

Від ранку ворожі снайпери обстрілюють Мар'їнку

Від ранку ворожі снайпери обстрілюють Мар'їнку

Бійці кажуть, що окрім провокацій "Оплот" ні на що не здатен. До його складу входять переважно місцеві сепаратисти, які без підтримки на великий наступ не наважуються. А регулярні російські війська наразі зосереджені в районі Авдіївки та Пісків.

"Оплот – це не той підрозділ, який може штрумувати наші позиції. Це лише голосна назва. Я думаю, якби вони пішли в атаку – це був би для нас подарунок. Тому що навряд чи би хтось повернувся з тої атаки", - пояснює прес-офіцер 14-ї ОМБ ЗСУ Владислав Якушев.

У суботу військові вже продемонстрували серйозність своїх намірів, коли вогнем у відповідь змусили "замовкнути" вогневі точки бойовиків. Ті з самого ранку обстрілювали не лише позиції ЗСУ, а й мирні будинки в самій Мар'їнці. В таких обставинах, кажуть бійці, втриматися від відповіді не могли.

Наразі війська приведено у найвищу бойову готовність на більшості ділянок. Бойовики компенсують брак живої сили, яку перекинули у район промзони Авдіївки та Зайцевого, провокаціями із важкого озброєння. Його повертають на позиції.

Разом із тим офіційно повідомлялося, що 2 квітня ворог різко зменшив кількість обстрілів у зоні АТО. Але що бойовики в черговий раз обстріляли цивільних осіб, які виконували ремонтно-відновлювальні роботи на газопроводі Мар'їнка-Красногорівка.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація