Підготовка до наступу бойовиків і розкриття їх російських генералів-командувачів. Хроніка АТО 4.03.2016

Підготовка до наступу бойовиків і розкриття їх російських генералів-командувачів. Хроніка АТО 4.03.2016

В окупованих районах Донбасу триває підготовка до війни / Фото: Reuters

Військові застерігають, що РФ нарощує свою силу на окупованому Донбасі.

Українська розвідка попереджає про можливий наступ бойовиків. До лінії розмежування вони стягують важку техніку і посилюють вогонь, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

До щоденних мінометних обстрілів позицій української армії цього тижня додались "Гради", а сьогодні бойовики застосували 152-міліметрову гаубицю в районі Зайцевого.

Снаряди реактивної системи залпового вогню "Град" лягали в районі Красногорівки та біля селища Невельске в околицях Донецька. З гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляли опорні пункти сил АТО поблизу Майорська, Луганського, Троїцького, Пісків та Мар'їнки. Загалом зафіксовано 57 порушень режиму тиші з боку російських найманців.

Російська Федерація перекидає до окупованих територій потягами та автошляхами озброєння та живу силу. Лише від початку тижня доправили 18 танків, 36 БТРів, близько 250 тонн боєприпасів та 1700 російських вояків, повідомляє управління розвідки.

"Управлінням розвідки України підтверджено, що на посаді командувача "пєрвого армєйського корпуса" перебуває кадровий офіцер російської армії генерал-майор Асапов Валерій Григорович. На посаді "замєстітєля командуєщего по работє с лічним составом пєрвого корпуса" перебуває кадровий офіцер російської армії полковник Чєрков Євген Володимирович", - розповів представник головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

Як уже повідомлялося, метою активізації бойовиків є розширення підконтрольної їм території. Для цього може бути задіяно навіть удар із моря. Під виглядом "флотилії" сепаратистів в Азовському морі можуть діяти моряки Чорноморського флоту РФ.

Українська розвідка попереджає про можливий наступ бойовиків

Українська розвідка попереджає про можливий наступ бойовиків

Повʼязані теми:

Наступна публікація