Підсумки роботи ТКГ відкрили шлях до зустрічі лідерів країн у "нормандському форматі" – українська сторона

Підсумки роботи ТКГ відкрили шлях до зустрічі лідерів країн у "нормандському форматі" – українська сторона

Фото: УНІАН

На рівні очільників держав можливе погодження дорожньої карти досягнення миру в Україні.

Українська делегація у Тристоронній контактній групі щодо вирішення ситуації з війною на Донбасі вважає, що рішення ТКГ в останній період "відкрили шлях до зустрічі у "нормандському форматі" на найвищому рівні, де, на думку Леоніда Кучми, можливе погодження дорожньої карти досягнення миру в Україні".

Про це у Facebook написала Дарка Оліфер, прессекретарка голови української делегації в ТКГ Леоніда Кучми.

Сьогодні, 29 жовтня, на Донбасі почалося розведення сил і засобів на ділянці біля Золотого. Відповідно до Рамкового рішення ТКГ від 2016 року наступним кроком повинно стати розведення в Петрівському - за умови 7-денного дотримання режиму тиші.

Водночас "поза межами цих ділянок безпекова ситуація лишається напруженою. Безперешкодний доступ СММ ОБСЄ до всієї території України вказано у мандаті місії і ми вимагаємо забезпечення допуску патрулів СММ до всієї території ОРДЛО".

У гуманітарній підгрупі ТКГ обговорювали звільнення утримуваних осіб. До чого домовилися – жодних подробиць.

У підгрупі з соціально-економічних питань, у засіданні якої також взяли участь представники Міжнародного комітету Червоного Хреста та ЮНІСЕФ, говорили про стабільне водопостачання мешканцям всього Донбасу, особливо з огляду на початок опалювального сезону.

"Українська сторона зазначила, що врегулювання політичного блоку питань можливе лише після повного вирішення безпекового блоку питань Мінських угод, разом з врегулюванням проблеми контролю за українсько-російським кордоном", - зазначила Оліфер.

Підсумки роботи ТКГ за останній період відкрили шлях до зустрічі у Нормандському форматі на найвищому рівні, де, на...

Опубліковано Даркою Оліфер Вівторок, 29 жовтня 2019 р.

Нагадаємо, 29 жовтня о 12:00 розпочався процес розведення з обох сторін на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. "Це стало можливим через дотримання режиму тиші протягом останнього тижня", – йдеться в повідомленні штабу ООС. Там також наголосили, що представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ було підтверджено початок розведення сил та засобів. Разом з тим добровольці у Золотому на Луганщині заявляють, що умови розведення сил на ділянці не були дотримані.

Раніше у Кремлі заявили, що РФ продовжить перемовини щодо зустрічі глав держав ”нормандського формату”, лише коли президент України Володимир Зеленський ”змусить добровольців виконувати свої накази” щодо відведення сил у Золотому і Петрівському.

У Золотому розпочалося розведення військ

У Золотому розпочалося розведення військ

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація