Підсумки року в АТО: 5 тисяч регулярних військ РФ та понад 16 тисяч обстрілів

Підсумки року в АТО: 5 тисяч регулярних військ РФ та понад 16 тисяч обстрілів

Фото: Getty Images

Також Росія зосередила на тимчасово окупованому Донбасі близько 600 танків і 1,3 тис. бойових машин.

Міністр оборони України Степан Полторак підвів підсумки 2016 року в зоні АТО та розповів про кількість російської бойової техніки на сході України та скільки там діє російських регулярних військ. Про це він повідомив в інтерв'ю 5 каналу.

Так, за словами Полторака, Росія зосередила на тимчасово окупованому Донбасі близько 600 танків, 1,3 тис. бойових машин, 860 артилерійських систем та 300 систем залпового вогню.

"Вони (Росія – Ред.) зосередили там (на окупованому Донбасі – Ред.) величезну купу озброєння та техніки – близько 600 танків, 1,3 тис. бойових машин, 860 артилерійських систем, 300 систем залпового вогню", - заявив він.

"Звичайно, при такому військовому скупченні, особливо з тими, хто не бажає виконувати Мінські угоди, хто дуже агресивно налаштовані до України, вести мову про спокій було дуже важко", - додав Полторак.

Також, за словами Полторака, на окупованому Донбасі сформовано 40-тисячне російське військове угрупування, 5 тисяч з яких – регулярні війська РФ.

"Фактично в цьому році в зоні проведення АТО ситуація була постійно достатньо напруженою і важкою. Це було пов'язано з тим, що російське угрупування було сформоване в зоні АТО, сьогодні там близько 40 тисяч, із них 5 тисяч – це регулярні війська РФ", - заявив він.

Крім того, Полторак розповів, що російсько-окупаційні війська минулого року понад 16 тис. разів порушили режим тиші.

"Вони (російські військові та бойовики – Ред.) грубо порушили Мінські угоди, тільки в цьому році більше 16 тисяч разів вони порушили режим тиші", - заявив він.

"На жаль, під час ведення бойових дій і обстрілів тільки в цьому році ми отримали 1,5 тис. особового складу поранених та 211 чоловік загинули", - додав Полторак.

Нагадаємо, раніше речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник розповів деталі загибелі двох українських військовослужбовців під Мар'їнкою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація