Піски пережили шалений обстріл після раптового візиту туди Порошенка

Піски пережили шалений обстріл після раптового візиту туди Порошенка

Фото: Facebook / Петро Порошенко

Місцеві військові вже готуються до демобілізації.

Двоє поранених та 61 обстріл за добу – таким є зведення зі сходу від штабу АТО. Бойовики гатили по всіх ключових напрямках на Луганщині і Донеччині з гранатометів і мінометів, а по укріпленнях ЗСУ у районі Пісків, де напередодні побував президент Петро Порошенко – ще й із заборонених 122-міліметрових артилерійських установок, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Селище Піски. За нинішніми зведеннями штабу АТО – одна з найгарячіших точок на лінії фронту. Вночі ворог гатив із забороненої мінськими угодами ствольної артилерії. Осколки розліталися на сотні метрів навколо.

Обстріл тривав з десятої вечора до першої ночі. Саме там напередодні президент повідомив, що призовники 5-ї хвилі мобілізації скоро повернуться додому. Відтоді стріляти стали сильніше. "Набридло вже, стрільби ці, кулі над головами. Вже набридли. Жінка чекає. Наготує пиріжків. І все буде нормально. Приїду додому – і все буде добре", - каже один із військових.

Микола вже мріє, як з однієї чоловічої роботи повернеться на іншу. Він – лісоруб із Херсонщини. І дуже хоче потрапити додому до 1 вересня. Донька йде в перший клас. "Я на це дуже сподіваюся. Явитися до першого вересня додому, щоб повести дитину в школу", - зізнається він.

На території АТО бойовики відкривали вогонь 61 раз

На території АТО бойовики відкривали вогонь 61 раз

За указом президента, пустити хлопців додому мають до кінця липня. Для кожного це буде окрема дата, бо спершу вояка треба замінити. Командири зізнаються – хороших хлопців відпускати шкода. Хочуть похвалити їх на всю Україну. "Це ніколи не забувається", - кажуть військові про свою службу. Дехто таки вирішив не розлучатися з нею та переходити на контракт.

Сергій один із небагатьох, хто мріє лишитися. Вдома не міг знайти собі діла до душі. І тільки тут відчув, що робить щось важливе. "Я не знаю, чого тікають, коли повістки приносять. Нормально тут, можна жити", - переконує він.

Командири розповідають, що бажання повернутися часто виникає в демобілізованих пізніше. Уже цих хлопців хочуть замінити демобілізовані четвертої хвилі. Загалом додому мають повернутся 17 тисяч вояків, а замінять їх контрактники.

Кореспондент ТСН Оксана Муляр

Повʼязані теми:

Наступна публікація