Після диверсійної вилазки бойовики кинули на полі бою пораненого. Хроніка АТО

Після диверсійної вилазки бойовики кинули на полі бою пораненого. Хроніка АТО

Фото: Getty Images

Ворог активізувався на Приазов’ї.

За минулу добу проросійські бойовики активізувалися на Донецькому напрямку, зокрема, на Приазов’ї.

Про це повідомив прес-центр штабу АТО у Facebook.

На Луганському напрямку противник декілька разів порушив режим припинення вогню на Світлодарській дузі, обстрілявши із 82-мм мінометів та великокаліберних кулеметів Луганське. Поблизу Станиці Луганської незаконні збройні формування влаштували нетривалий обстріл зі стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку бойовики активізувалися на Приазов’ї. Тут, у післяобідній час, в районі Широкиного, українські військові помітили ворожу диверсійно-розвідувальну групу, що рухалася у бік українських позицій. Коли відстань стала критично близькою, ЗСУ відкрили вогонь зі стрілецької зброї та змусили диверсантів відійти. Противник покинув на полі бою одного пораненого. Силами українських військових його було евакуйовано з поля бою та надано медичну допомогу.

У вечірній час, у цьому ж районі, бойовики неодноразово вели вогонь із важких мінометів. Понад півтора десятка мін калібру 120-мм розірвалися поблизу українських позицій біля Широкиного та Водяного.

Загалом, минулої доби, противник 7 разів порушив режим тиші. ЗСУ були вимушені в одному з випадків відкривати вогонь у відповідь із озброєння незабороненого Мінськими домовленостями.

У результаті ворожих обстрілів жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement Зведення Прес-центру штабу АТО за 19 січня 2018 року Дотримання р...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 19 січня 2018 р.

Нагадаємо, що лише за останній тиждень режим припинення вогню було порушено 6,5 тис. разів. Про це повідомив перший заступник голови СММ в Україні Александр Хуг. Він заявив, що представники ОБСЄ зафіксували збільшення кількості обстрілів та загострення ситуації в зоні АТО на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація