План Москви сформувати більш дружній уряд у Києві є провальним – Волкер

План Москви сформувати більш дружній уряд у Києві є провальним – Волкер

Фото: УНІАН

Спецпредставник США вважає, що Росія повністю відповідальна за ситуацію на Донбасі.

Спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер вважає безперспективним план Росії щодо зміни влади в Україні на лояльнішу. На думку американця, розраховувати на це всерйоз не варто.

"Якщо Москва сподівається створити в Києві більш дружній Росії уряд, план не працює", - наголосив Волкер і додав, що вважає саме РФ відповідальною за збереження напруги в подіях на Донбасі. "Пропозиція з підтримання миру може спрацювати і забезпечувати безпеку всіх жителів східної України, але Росія повинна вибирати мир. Україна продемонструвала політичну волю для реалізації Мінська. Проблема в тому, що з іншого боку не було дій", - констатував американець.

Окрім того, Волкер висловив думку, що проросійські організації "ДНР" і "ЛНР" повинні бути ліквідовані. "Так звані "Луганська Народна Республіка" і "Донецька Народна Республіка" створені Росією для того, щоб допомогти замаскувати роль РФ і зміцнити тривання конфлікту. Вони повинні бути ліквідованими", - вважає посадовець. Він підкреслив, що для «ДНР» та «ЛНР» "не існує місця в українському конституційному устрої". "Мінські угоди спрямовані на відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, і ці утворення повинні зникнути", - сказав спецпредставник США.

Росія змінила свою позицію щодо миротворців на Донбасі після зустрічі з Куртом Волкером

Росія змінила свою позицію щодо миротворців на Донбасі після зустрічі з Куртом Волкером

Повʼязані теми:

Наступна публікація