Плотницький разом із поплічниками з найближчого оточення виїхав до Росії автокортежем - ЗМІ

Плотницький разом із поплічниками з найближчого оточення виїхав до Росії автокортежем - ЗМІ

Фото: Getty Images

Урядові будівлі в окупованому Луганську досі оточені озброєними людьми.

Автомобільний кортеж із ватажком терористичної "ЛНР" Ігорем Плотницким, керівником його адміністрації Іриною Тейцман, очільницею "ДТРК ЛНР" Анастасією Шуркаєвою і низкою інших осіб виїхав з території захопленого Луганська.

Про це повідомляє російське видання "Новая газета".

У Луганську тривають протистояння між бойовиками Плотницького і Корнета

У Луганську тривають протистояння між бойовиками Плотницького і Корнета

За даними ЗМІ, кортеж прямує у бік Росії.

Водночас зазначається, що урядові будівлі як і раніше оточені озброєними людьми, серед яких, імовірно, співробітники "МВС ЛНР" і "міністерства держбезпеки ДНР".

Нагадаємо, 21 листопада центр окупованого Луганська перекрили люди зі зброєю. Місцеві у соцмережах називають причиною цього конфлікт між ватажком "ЛНР" Ігорем Плотницьким та очільником так званого "МВС ЛНР" Ігорем Корнетом.

Сварка почалася місяць тому - Плотницький звинуватив Корнета в тому, що той не зміг запобігти низці диверсій проти бойовиків. Та попросив залишити незаконно відібрану в луганчанки квартиру. Напередодні Плотницький через так званий суд звільнив Корнета. А після цього він забарикадувався у своєму офісі в компанії колишніх беркутівців. Будівлю, а заразом і весь центр окупованого міста, оточили прибічники Плотницького на бронетехніці, зі стрілецькою зброєю та гранатометами. 

Увечері 21 листопада з'явилося відео, як до окупованого Луганська увійшла велика колона вантажівок та військових з Донецька. На відео видно, що колона нараховує десятки машин. 

Напередодні, 22 листопада, Ігор Корнет, який оголосив себе "главою "МЗС ЛНР", повідомив, що у Луганську ведуться заходи з ліквідації залишків великої "диверсійно-розвідувальної групи", що зайшла на територію регіону давно та "одним ударом ліквідувати її не вийшло". Також він розповів про завершення масштабної "оперативно-розшукової розробки, що велася з метою виявлення численних агентів впливу українських спецслужб, які проникли глибоко до "органів влади" республіки".

Тим часом Державна прикордонна служба України посилила заходи безпеки на лінії розмежування через загострення ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей. Прикордонники передбачають можливість ескалації конфлікту чи будь-яких провокативних дій з боку російських найманців. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація