По Луганському бойовики гатили з БМП, а по Авдіївці - з танку. Дайджест АТО

По Луганському бойовики гатили з БМП, а по Авдіївці - з танку. Дайджест АТО

Фото: УНІАН

Бойовики знову використовували заборонену Мінськими домовленостями артилерію.

Бойовики відкривали вогонь 50 разів по позиціях українських військових за минулу добу. Своєю чергою, Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод.

Про це повідомляє прес-служба штабу АТО станом на 6.00.

Так, на Донецькому напрямку зафіксовано 26 порушень "режиму тиші". Зокрема, обстріли з боку противника з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї велися по позиціях українських військових у Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому, Піскам та Луганському.

Окрім того, по Луганському, Зайцевому, Авдіївці, Піскам та Ленінському бойовики відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру. Противник знову відкривав вогонь із забороненої Мінськими домовленостями артилерії 152-мм та 122-мм калібру в районі Зайцевого, Авдіївці, Кам'янки та Верхньоторецького. По селищу Луганському вели вогонь з БМП, а по Авдіївці - з танку.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 20 порушень "режиму тиші". Бойовики вдавалися до збройних провокацій та вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї по Водяному, Широкиному, Мар'їнці, Красногорівці, Талаківці, Гнутовому, Павлопілю та Новотроїцькому.

Також окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру по Широкиному, Чермалику, Павлопілю та Водяному. Окрім того, вели вогонь з БМП по Широкиному та Талаківці, а по Красногорівці вів вогонь снайпер.

На Луганському напрямку зафіксовано 4 порушення "режиму тиші". Противник також вдався до збройних провокацій в районі Новозванівки, Новоолександрівки та Богуславського, де бойовики відкривали вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Нагадаємо, у ніч проти четверга, 15 вересня, на сході України вступить в силу режим припинення вогню. Він триватиме тиждень. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у Києві.

На Донбасі до сутінків бойовики 26 разів гатили по позиціях українських захисників

На Донбасі до сутінків бойовики 26 разів гатили по позиціях українських захисників

Повʼязані теми:

Наступна публікація