Подробиці смерті трьох бійців АТО: густий туман і влучання гранати у склад

Подробиці смерті трьох бійців АТО: густий туман і влучання гранати у склад

Бойовики нагнітають ситуацію в зоні АТО / Фото: Reuters

На передовій сьогодні були жертви серед українських військових.

За добу в зоні АТО вбито трьох і поранено шістьох оборонців України. Загалом на фронті значно посилилися обстріли, їх було понад 80, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Загиблі – військовослужбовці 72-ї бригади. До їхньої передової позиції впритул підійшла диверсійна група противника. Цьому посприяв щільний туман – ворог підкрався непоміченим і відкрив вогонь із підствольних гранатометів.

"Під час обстрілу влучили в сховище боєприпасів, внаслідок чого боєкомплект здетонував. В результаті вибуху загинули троє військовослужбовців", - розповів прес-офіцер сектору "М" Олександр Кіндсфатер.

У зоні АТО стає дедалі гарячіше / Фото: ТСН.ua

Розвідка продовжує фіксувати посилення бойовиків російською зброєю та технікою.

"За інформацією нашого головного управління розвідки, Росія продовжує постачати бойовикам озброєння та паливно-мастильні матеріали. Днями на Іловайську станцію прибули два ешелони з 12 танками", - розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових.

Так, 15 лютого бойовики 79 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 14 лютого - 71 раз, 13 лютого - 69 разів, 12 лютого - 67 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Кореспондент ТСН Наталія Нагорна

За добу в зоні АТО троє вбитих та шестеро поранених

За добу в зоні АТО троє вбитих та шестеро поранених

Повʼязані теми:

Наступна публікація