Поліція і Нацгвардія розпочали патрулювання Золотого і Катеринівки, звідки відходять ЗСУ

Поліція і Нацгвардія розпочали патрулювання Золотого і Катеринівки, звідки відходять ЗСУ

Фото: УНІАН

Правоохоронці запевняють, що їхніх сил вистачить для підтримання правопорядку.

Ніч біля Золотого, де напередодні почалося розведення, минула без обстрілів. Однак далі КПВВ журналістів не пропускають, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

По одинці і в парах повільно через КПВВ виїздять вантажівки, у кузовах – бійці, які залишили свої позиції за наказом командування. Те, що здобували три роки потом і кров’ю, за день лишилось у сірій зоні. Тим часом у штабі ООС рапортують: усе йде за планом: "Триває реалізація щодо розведення у населеному пункті Золоте. Буде здійснена доповідь про виконання заходів, і вже наступного дня представники місії ОБСЄ проведуть верифікацію виконаних заходів щодо розведення сил і засобів з обох сторін".

Розведення військ в Золотому триватиме 30 днів

Розведення військ в Золотому триватиме 30 днів

Тим часом запроваджено жовтий режим по всій зоні Операції Об'єднаних сил – такого не було від початку війни. Це означає, що військові без пояснень можуть обшуковувати, вилучати речі та не пускати ані людей, ані автомобілі та навіть застосовувати супроти них зброю. Тихе розведення в Катеринівці можуть спостерігати лише місцеві – для них прохід через КПВВ вільний. "Наразі бойовики блокують пропускні операції зі свого боку", - розповіла пресофіцер Лисичанського прикордонного загону Неля Доценко.

Від самого ранку в Золотому помітно автомобілі ОБСЄ – вони стоять на виїзді з Золотого-4 і на в’їзді в Катеринівку. Міжнародні спостерігачі рахують автівки з особовим складом ЗСУ і майном, а також переписують нумерацію зброї. Вони також супроводжують наші вантажівки від позицій на землі і з неба за допомогою дронів. Жодного відео з протилежного боку фронту немає.

Відтепер безпеку мешканцям сірої зони гарантують не ЗСУ, а копи – Нацполіція та Нацгвардія. "Сил і засобів вистачає. Ми контролюємо під’їзди до селища, патрулюємо вулиці", - заявив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян і додав, що застосованих сил у Золотому й Катеринівці вистачає для виконання поставлених завдань.

У четвер, 31 жовтня, буде останній день відведення наших військ, а вже 1 листопада на цій ділянці розпочнеться розмінування. На облаштування територій – розмінування та латання доріг – надається 27 днів. Очевидно, таку схему обкатують і для району Петрівського. Розведення там, за інформацією ООС, має розпочатися 4-5 листопада.

Кореспондент ТСН Руслан Ярмолюк

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Бій у Луганській області
Наступна публікація