Полк "Азов" вразив рідкісний комплекс артрозвідки РФ "ЗООПАРК-1"

Фото: Facebook/прес-служба полку "Азов"

Азовці атакували комплекс російських військових.

Окремий загін спеціального призначення "Азов" вразив російський комплекс артилерійської розвідки "ЗООПАРК-1", який перебував у бойовому положенні на Донбасі. Про це повідомляє пресслужба "Азову".

Це сталося ще у неділю, 23 червня. "При спробі завдати вогневого ураження по позиціях полку "Азов" з використанням ствольної артилерії калібру 122 мм та 152 мм засобами технічної розвідки "Азову" було визначено, що противник здійснює коригування з використання комплексу артилерійської розвідки і коригування "ЗООПАРК-1" російського виробництва. Цей комплекс є контрбатарейним сучасним радаром, який виробляється в Російській Федерації і постачається виключно з території цієї держави", - йдеться у повідомленні.

Азовці зазначають, що для ураження "ЗООПАРК-1" полк підняв безпілотник, який підтвердив його роботу з околиць нині окупованого населеного пункту Горлівка. "Було зафіксовано, що антена комплексу перебуває у бойовому положенні, після чого засобами "Азову" було завдано вогневого ураження по цьому комплексу", - уточнили у пресслужбі.

Зазначається, що цей комплекс є дуже рідкісним, навіть у Російській Федерації на озброєнні їх перебуває дуже мало. Найголовніше те, що він дозволяє коригувати артилерію за будь-яких погодних умов без використання БПЛА і завдавати досить точних уражень.

Фото: Facebook/прес-служба полку "Азов"

За даними бійців полку "Азов", "ЗООПАРК-1" в бойовому положенні (з розгорнутою антеною під час коригування) за весь час АТО/ООС був зафіксований вперше. Вперше саме силами "Азову" були отримані документальні підтвердження, фотографії та відео його роботи.

Нагадаємо, 25 червня штаб операції Об'єднаних сил повідомив, що було пошкоджено радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби "ЗООПАРК".

Бійці полку "Азов" мріють перенести пункт постійної дислокації на держкордон України

Бійці полку "Азов" мріють перенести пункт постійної дислокації на держкордон України

Повʼязані теми:

Наступна публікація