Полковник розповів про провали російської армії на Донецькому напрямку

Полковник розповів про провали російської армії на Донецькому напрямку

За добу ворог втратив сотні вояків вбитими та пораненими / Фото: Операція об'єднаних сил / Facebook

За добу один ворожий танк був знищений одразу, після цього було пошкоджено БМП, а вцілілі машини просто покинули поле бою, зазначили у пресцентрі Сил оборони Таврійського напрямку.

За минулу добу російські окупанти 35 разів атакували позиції українських захисників на Донецькому напрямку.

Про це у четвер, 27 квітня, повідомив начальник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський в ефірі інформаційного телемарафону.

"За минулу добу ворог 35 разів атакував позиції українських військових на Донецькому напрямку. Найбільше атак ворог здійснив на Мар’їнському напрямку - 10 разів, це був напрямок Олександрівка-Мар’їнка, також атакував в районі Пісок, Водяного та Крута Балка. Слід зазначити, що в районі Крута Балка штурмових дій не відбувалося вже близько двох місяців. Вчора ворог здійснив наступ в цьому напрямку, задіяв два танки і дві БМП", - сказав він.

За словами Дмитрашківського, один танк був знищений одразу, після цього було пошкоджено БМП, а вцілілі машини просто покинули поле бою.

Речник також повідомив, що за минулу добу ворог втратив близько 200 осіб вбитими та пораненими.

"В операційній зоні Донецьк було приземлено шість БПЛА, знищено 25 одиниць військової техніки. Також в полі зору в районі Вугледара з’явилися 155 і 40 бригади морської піхоти. До 40 бригади були направлені резерви у вигляді однієї танкової роти, але ворог не намагається штурмувати позиції, маючи досвід, який отримали від наших воїнів в лютому, і весь цей час вони відновлювалися після цих втрат", - розповів він.

Дмитрашківський зазначив, що ворог намагається проводити штурмові дії з району Ясинуватої - з цього району також дуже давно не було штурмових дій.

Нагадаємо, у ЗСУ заявили, що український контрнаступ розпочався "невеличкими кроками".

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація